Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
MatisYahu

Ducati Monster 696

Polecane posty

Cześć wszystkim!

Chciałbym jeszcze w tym sezonie przesiąść się z mojej XJ6 na Monstera 696 i dołączyć do rodziny Ducati. Na popularnym serwisie aukcyjnym udało mi się znaleźć taki oto egzemplarz: https://www.otomoto.pl/oferta/ducati-monster-696-wydech-firmy-sc-project-serwis-w-aso-stan-bdb-rowniez-na-kat-a2-ID6yTD0f.html. W wolnym czasie szukałem i czytałem opinie oraz specyfikacje jednakże ile ludzi, tyle zdań, a specyfikacje to same suche liczby i cyfry. Dlatego chciałbym spytać o opinię bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek, którzy może nawet posiadają ów motocykl i mogliby się wypowiedzieć jak go widzą na podstawie tej aukcji. Czy jest to w miarę rozsądna oferta? Na co szczególnie powinienem zwrócić uwagę? I chciałbym jeszcze dopytać przy okazji, jak się sprawuje w nim chłodzenie powietrzem.

Osobiście mam okazję, i  w poniedziałek podjadę go obejrzeć, ale będzie się to raczej ograniczało tylko do rzucenia okiem z każdej strony, przymierzenia się i ewentualnie posłuchania jak brzmi. Jeżeli miałbym się decydować na zakup jakiegokolwiek motocykla to i tak jeszcze raz odwiedziłbym go ze znajomym mechanikiem.

Dysponuje funduszem wysokości do 25 tyś, więc ta aukcja idealnie wpasowywałaby się w cenę + zostałoby trochę na ewentualny przegląd i wymianę części eksploatacyjnych w razie potrzeby.

Mam nadzieję, że w moim pierwszym poście nie naruszyłem żadnych paragrafów z regulaminu :) Dzięki za wszelki odzew dotyczący tematu!

Słyszałem same pochlebne opinie na temat moto44. Ducati wg mnie bardzo ładne, fajne wydechy. Myśle, że oferta warta zainteresowania, a motocykl na pewno wart zobaczenia.

Może te 5 tys. po zakupie starczy na mały serwis ;)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Mogę potwierdzić dobrą opinię Yurka o moto44. Obserwuje ich ofertę od dawna. Moim zdaniem pewne sprzęty. Co do tego 696. Ciekawe malowanie i .... wydechy SCProject. Mam identyczne - poezja ;)

Napisano (edytowany)

ciekawy kolor oleju przy deklarowanym 2000 temu serwisie 

Edytowano przez arachnia

Dwa sezony temu kupiliśmy tam trypla, generalnie podejście uczciwe i profesjonalne, usterka lamp załatwiona na ich 3 miesięcznej gwarancji.

Poziom uszkodzeń z jakich wyciągają importowane sprzęty jest do zaakceptowania.

Bardzo wysoki poziom ich człowieka od detailingu.

A propos samego m696, te malowanie występowało mniej lub bardziej fabrycznie czy typowy "custom".

Nie spotkałem się nigdzie z takim malowaniem jak i również nigdzie o takim nie czytałem. Przyjechałem go dziś obejrzeć, prezentował się bosko, niestety sprzedawca mnie poinformował, że dwie godziny wcześniej został zakupiony. No i poszukiwań ciąg dalszy, a miałem nadzieję, że uda mi się go stamtąd zabrać ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.