Magneto 2 Napisano Listopad 7, 2017 Cześć. Mam pewien uno picolo problemo. Walczę od zeszłego sezonu z padającym akumulatorem. W tym roku na wiosnę zawiozłem samo aku do speca który podłączył do niego jakieś urządzonko i stwierdził że jest ok. Objaw jest taki, że po przerwie w jeździe w okolicy 3 ~ 4 tygodni muszę się najpierw podpiąć pod prostownik bo inaczej nie odpalę. Mam u siebie założony alarm Ducati Performance i oczywiście fabryczny immobiliser. Po wyłączeniu silnika zaczyna migać żółta kontrolka pomiędzy licznikami co jest całkowicie normalne. Ale parę dni temu zauważyłem, że po jakimś czasie (na razie nie udało mi się zauważyć po jakim) kontrolka przestaje mrugać. Wydaje mi się, że w moim poprzednim Mosterze 620 ta kontrolka migała cały czas nie przechodząc w jakiś standbay. Moje pytanie - czy u Was też tak jest z kontrolką immobilisera ? Moto w garażu nie stoi na załączonym alarmie ale nie mam pojęcia czy on może mieć wpływ na resztę instalacji. Oczywiście tak czy inaczej przed zakupem nowej baterii i tak odwiedzę elektryka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Listopad 7, 2017 U mnie też sobie gaśnie. W moim przypadku aku rozładowywał się samoczynnie po dłuższym postoju przez podłączone gniazdo USB.. Poza uwalonym w tym sezonie reglem przez co aku się nie doładowywał (co niby jest notorycznym problemem w rs'ach) wszystko ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magneto 2 Napisano Listopad 7, 2017 Dzięki. Ładowanie sprawdzone i jest ok. Wszystko wskazuje na alarm lub jednak nie do końca sprawny akumulator. Ale zabiorę się za to na wiosnę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Listopad 7, 2017 Według mnie kontrolka gaśnie - tak mam w S4R i miałem w 695. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gregor1973 0 Napisano Listopad 7, 2017 Po jakimś czasie kontrolka gaśnie samoczynnie,ja praktycznie za każdym razem jak stawiam do garażu podłączam do ładowarki która doładowuje baterię,a potem tylko podtrzymuje napięcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TypicalSeba 3 Napisano Marzec 15, 2018 Przypadkiem nie chodzi o kontrolkę immobilisera? Po przekreceniu kluczyka w stacyjce, kontrolka zaczyna migać przez najbliższe 24h, potem gaśnie. Przypuszczam że aku rozładowuje ci dodatkowy alarm, może gdzieś przebija instalacja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magneto 2 Napisano Marzec 16, 2018 Tak, chodzi o kontrolkę immobilisera. Za parę chwil moto trafi na serwis i wtedy poproszę o weryfikację. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NeX 3 Napisano Marzec 16, 2018 Potwierdzam kontrolka immobilisera gaśnie po 24h. Może masz jakieś ledy założone (kierunki, tylna lampa) które Ci zjadają baterie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach