ronnie77 5 Napisano Listopad 7, 2017 Heya, Od jakiegoś czasu chodzi za mna lampa ledowa do Monstera. Na polskim rynku brak, na ebay (uk, usa) jest tego trochę. Niestety nie mają one homologacji na EU, i tu pytania: 1. Czy ktoś ma w ogóle taka lampę? Jeśli tak, to jak ona się sprawdza nocą? Czy faktycznie daje rade, czy to tylko gadżet ładny? 2. Homologacja brak. Moje wydechy i tak nie mają homologacji, ale ewentualna policja słyszy je dopiero, jak ich mijam :P , lampę natomiast widać z daleka. I tu zastanawiam się, czy nie będzie kusić za bardzo panów z lizakami. To też pytanie do użytkowników "customowych" lamp, czy gęsto ich zatrzymują? :) Zdjęcie jednej z nich, rodzajów jest wiele. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juhass 0 Napisano Listopad 7, 2017 Nie wiem jak z policją ale dobrze mieć też kogoś znajomego na skp. U mnie w hondzie doczepili się do dwóch żarówek świecących jednocześnie na mijania (choć to rozwiązanie zupełnie fabryczne w vfr), nie pomogły tłumaczenia, pomogła zmiana stacji. :) Druga sprawa to problemy w razie (tfu...) kolizji. Ja bym odpuścił choć ja to z tych bojących jestem. :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lechu 0 Napisano Listopad 8, 2017 (edytowany) Cześć, Mam coś podobnego kupiona z ebaya , jeżdżę rok na razie bez problemów . Niby ma homologacje na kloszu. Kontrolę przechodzi w stacji diagnostycznej bez problemu. bez homologacji na kloszu nie ryzykował bym z kupnem. Światło w dzień sprawdza się wg mnie lepiej - jej ostrzejsze i bardziej skupione w nocy dużej różnicy wg mnie nie ma Edytowano Listopad 8, 2017 przez lechu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach