juhass 0 Napisano Listopad 12, 2017 Przeglądam sobie tanie lusterka na końcówki kierownicy i... mam problem ze średnicą wewnętrzną rury kierownicy. Zewnętrzna to standard- 22mm ale w środku mam coś koło 13,7mm a z tego co widzę standardem jest 17mm. Znalazłem "aż" jeden komplet z konwerterem 13-17mm i oczywiście ten mi się nie podoba. Czy w monsterach stosowano grubsze kierownice? Gdzie jeszcze warto poszukać akcesoryjnych lusterek w kierownice? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
faza 15 Napisano Listopad 13, 2017 Obojętnie jakie kupisz będzie dobrze. Śruba rozpycha wewnętrzny element do odpowiedniej średnicy. Jakieś drobnostki w grubości ścianek nie robią różnicy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matekboss 25 Napisano Listopad 13, 2017 Do swojego Monstera brałem na 7/8 czyli mniej więcej 22 mm, więc raczej do twojego też takie będą pasować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juhass 0 Napisano Listopad 13, 2017 Nie pasuje mi to nadal. Problem jest taki że moja średnia wewnetrzna jest za mała i standardowa 17mm jest za duża - nie wchodzi w kierownice. Mam śr. Wewn 13,7mm :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juhass 0 Napisano Listopad 13, 2017 Kierowca od strony rollgazu. Jakbym nie mierzył średnica wychodzi 13,7mm w środku. :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matekboss 25 Napisano Listopad 14, 2017 Faktycznie. Widocznie w nowszych budach Monstera dali grubszą ściankę, ale z tego co kojarzę na alledrogo było trochę lusterek z adapterem, co prawda 2 lata temu ale były. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juhass 0 Napisano Listopad 15, 2017 Zamówiłem jakieś ze standardowym mocowaniem na 17mm ale z gumą, mam plan aby tę gumę przełożyć z ciężarów które obecnie mam i powinno być git. :) zobaczę jak przyjdą lusterka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach