Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Qóba

Monster 695 - pytania (opony, części, eksploatacja itp.)

Polecane posty

Cześć wszystkim,

w dniu dzisiejszym nabyłem Monstera 695, bardzo mi miło dołączyć do Waszego grona :) 

W pierwszej kolejności chcę go doprowadzić do bardzo dobrego stanu technicznego i w związku z tym mam do Was kilka pytań / próśb o radę.

1. Opony - muszę koniecznie wymienić oponę z przodu, pewnie dla spokoju ducha wymienię również tył. Na Allegro jest dostępnych wiele ciekawych ofert nowych opon, ale opony pochodzą z roczników 2015-2016. Jakie jest Wasze zdanie na temat opony, która ma te 2-3 lata? Czy dużo ryzykuję je zakładając?

2. Opony - czy wskazane jest, aby opona przód i tył posiadała ten sam bieżnik (model)?

3. Podnóżek pasażera tył prawy - niestety jest ułamany po delikatnym szlifie z przeszłości. Czy orientujecie się czy jest to identyczne mocowanie i sam podnóżek co podnóżek kierowcy? Niestety nie widzę żadnej oferty używanego podnóżka pasażera na tył, stąd pytanie.

4. Temperatura silnika - czy po odpaleniu motocykla powinienem odczekać za każdym razem aż zniknie kontrolka LO i silnik rozgrzeje się do tych minimum 50-70 C czy mogę od razu ruszać i spokojnie go rozgrzać?

Będę wdzięczny za pomoc, pozdrawiam,

Kuba

Nie czuje sie na tyle kompetentny żeby wypowiadać sie o oponach, ale co do rozgrzewania - siadaj i jedź. Tylko bez pałowania, ale tak silnik zagrzeje sie zdecydowanie szybciej. Zreszta taka adnotacja zdaje sie powinna byc rowniez w instrukcji.

Dzięki, zadzwonię w przyszłym tygodniu, jeżeli nie kupię nic w weekend.

Mam jeszcze jedno ważne dla mnie pytanie - czy ktoś mi może powiedzieć jakie części dzieli Monster 695 z innymi Monsterami? Czy np. końcówki kierownicy, podnóżek itp. są takie same?

Na stronie Motomaniax widzę, że podnóżki pasażera nie są wspólne z Ducati Monster 696 (jedne są z gumą czarną, drugie bez), ale czy ktoś wie czy gdybym chciał wymienić komplet na taki od Monstera 696 to czy uda się je zamontować?

Oba pasują zamienne. Więc się nie przejmuj. Tylko wybierz które ci się podobają i zakładaj.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.