Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Arecki

EXUP w Monsterze 1200s (2016r)

Polecane posty

Czy ktos wie jak powinien zachowywac sie EXUP w Monsterze 1200s (2016r)?
Pewnego dnia zauwazylem glosniejsza prace wydechu (oryginalny) i nieco inna prace silnika na niskich obrotach, sprawdzam EXUP – resetuje sie przy kazdym przekreceniu kluczyka ale potem zamiera, nie zamykal sie, zaczalem googlac, jedni twierdza ze powinien sie przymykac nastepnie otwierac po przekroczeniu pewnych obrotow w kazdych warunkach, drudzy, ze jedynie jak jest zapiety bieg
Filmiki na youtubie pokazuja, ze pracuje bez biegu, co prawda w Multistradzie 1200
https://www.youtube.com/watch?v=sTBJLnEzgcY

Nie znalazlem nic z Monstera 1200
Pojechalem do ASO, serwisant na dzien dobry mowi ze mi EXUP nie dziala, podpina computer diagnostyczny a tu zadnych bledow, na moje pytanie czy powinien pracowac bez biegu nie zna odpowiedzi
Odpalamy monstera innego klienta, zawor rowniez nie chodzi bez biegu (ale monster ze slip-on’ami Termignoni i nie wiemy czy zawor nie zostal deaktywowany)
W koncu zamocowalem GoPro pod silnikiem
https://www.youtube.com/watch?v=R_OOxDkmOQo&list=PLmw538D82EHiBBHShoGm7QaCoNRC4dYJC&index=

Zawor resetuje sie jak powinien nastepnie zamiera, w 0:43s filmu zawor przymyka sie na chwile podczas lekkiego hamowania silnikiem, w 1:35 wyjezdzam na ulice i do konca filmu probuje roznych obrotow, od niskich do czerwonego, z manetka lekko otwarta i na maksa a EXUP nawet nie drgnie

Dodam tylko, ze zawor jest w idealnym stanie, zero korozji, sam pracuje lekko i plynnie

IMG_3169[1].JPG

Ja mam to ustrojstwo wywalone :). W M1100 wywaliłem kiedy zaczęło robić problemy. W STF od początku.:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.