qba 0 Napisano Wrzesień 6, 2019 Witam wszystkich, Jestem w trakcie rejestracji mojego Monstera 1100 evo, który przyjechał za mną z UK. Pojawił się standardowy jak się okazuje problem, czyli brak tabliczki znamionowej na ramie. Chciałbym zlecić zrobienie kopii firmie. Zastanawiałem się, czy ktoś z Was mógłby podesłać zdjęcie swojej, która mogłaby posłużyć jako wzór. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NastroAzzurro 16 Napisano Wrzesień 6, 2019 Na stacji diagnostycznej można wyrobić nowa z nr Vin na aledrogo jest kilka firm co dorabia tabliczki znamionowe na wzór oryginału Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DARc 22 Napisano Wrzesień 7, 2019 Tylko ze to raczej nielegalne jest...:( bo nadawanie cech identyfikacyjnych to prawnie uregulowana sprawa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qba 0 Napisano Wrzesień 7, 2019 Dzięki. Gdybym miał to załatwiać oficjalnie przez Ducati, to zajmie wieki i będzie bardzo kosztowne, ponieważ Ducati Polska nie jest w stanie mi pomóc, a czas na dokonanie rejestracji mam ograniczony. Zlecenie wykonania tego niezależnej firmie jest chyba najszybszą i najtańszą opcją. Nie sądzę, żeby ktokolwiek miał się zorientować, że tabliczka nie jest oryginalna... myślę, że to tylko pro forma. Dołączam przykładowy wzór z układem graficznym dla potencjalnych zainteresowanych z podobnym problemem w przyszłości. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
woy7ek 0 Napisano Luty 19, 2020 Cześć, mam to samo kupiłem motor po malowaniu ramy i dodatkowo dali mi tą tabliczkę do naklejenia, w którym dokładnie miejscu ma się znajdować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach