Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Adam w

Tuleja wahacza

Polecane posty

Witam czy ktoś z forum wymieniał centralna tuleje w wahaczu  ..Pytam ponieważ na przeglądzie gdy mechanik podlewarował Diavela okazało się ze mam tam duży luz ?

E5943A7F-2642-4F34-9E9B-D8AC9FAC59A9.png

31AE1503-BEA1-4C19-B4DF-D58D0F870664.png

Tak. To jest dość powszechna dolegliwość Diavela o której mało kto wie bo trzeba na uniesionym moto z wolnym kołem i luźnym zawiasem poruszyć całością i wyczuć luz. Na stojaku do tylnej osi trudno to zauważyć... 

Ja mam stojak Bursig i jak przeczytałem na necie ze to częste to pobiegłem sprawdzić i ....<font color='red'>[desmo]</font> było wybite łożysko.

Kupilem trochę lepsze jakościowo niż to co Ducati dawało do Gen 1 w 2013 -> GE16-PW-DURBAL  za ok 12 EUR w 123.bearing.eu

Ale wymiana dość trudna (ponad moje możliwości w garażu) wiec serwis Ducati to zrobił przy okazji innych drobiazgów. Trochę roboty z amortyzatorem tylnym przy tej wymianie łożyska i jak mówili dość zapieczone to było i trochę siły trzeba było extra dodać.

u mnie było to po ok 26 tys.km ale nie wiem od kiedy było już wybite wcześniej...

LlWG

Dziękuje za odpowiedz w poniedziałek zawożę moto na wymianę i napisze jak poszło ..Gdyby ktoś się z tym spotkał to podsyłam schemat zawieszenia ....  

B376ED1E-BEBC-4B63-B07D-E960B4031B9D.png

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.