Adam w 0 Napisano Październik 21, 2019 Witam czy ktoś z forum wymieniał centralna tuleje w wahaczu ..Pytam ponieważ na przeglądzie gdy mechanik podlewarował Diavela okazało się ze mam tam duży luz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DARc 22 Napisano Październik 22, 2019 Tak. To jest dość powszechna dolegliwość Diavela o której mało kto wie bo trzeba na uniesionym moto z wolnym kołem i luźnym zawiasem poruszyć całością i wyczuć luz. Na stojaku do tylnej osi trudno to zauważyć... Ja mam stojak Bursig i jak przeczytałem na necie ze to częste to pobiegłem sprawdzić i ....<font color='red'>[desmo]</font> było wybite łożysko. Kupilem trochę lepsze jakościowo niż to co Ducati dawało do Gen 1 w 2013 -> GE16-PW-DURBAL za ok 12 EUR w 123.bearing.eu Ale wymiana dość trudna (ponad moje możliwości w garażu) wiec serwis Ducati to zrobił przy okazji innych drobiazgów. Trochę roboty z amortyzatorem tylnym przy tej wymianie łożyska i jak mówili dość zapieczone to było i trochę siły trzeba było extra dodać. u mnie było to po ok 26 tys.km ale nie wiem od kiedy było już wybite wcześniej... LlWG Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adam w 0 Napisano Październik 22, 2019 Dziękuje za odpowiedz w poniedziałek zawożę moto na wymianę i napisze jak poszło ..Gdyby ktoś się z tym spotkał to podsyłam schemat zawieszenia .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach