Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

filipmoes

916 SPS. Sprawdzenie oryginalności egzemplarza

Polecane posty

Cześć, jest to mój pierwszy post na forum. Znalazłem taki oto egzemplarz do nabycia w Niemczech

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=294618501&source=email

Według danych które otrzymałem od wystawiającego motocykl jest to oczywiście oryginał, natomiast mam wątpliwości co do numeru VIN ( ZDMH100AAVB000897 ) ponieważ po wpisaniu go w decoder wyskakuje mi informacja że ta wersja do Streetfighter. Może ktoś z was ma większą wiedzę która pomoże mi dojść do prawdy i czy jest sens po niego jechać do Niemiec.

Pozdr

3 hours ago, filipmoes said:

Cześć, jest to mój pierwszy post na forum. Znalazłem taki oto egzemplarz do nabycia w Niemczech

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=294618501&source=email

Według danych które otrzymałem od wystawiającego motocykl jest to oczywiście oryginał, natomiast mam wątpliwości co do numeru VIN ( ZDMH100AAVB000897 ) ponieważ po wpisaniu go w decoder wyskakuje mi informacja że ta wersja to Streetfighter, dodatkowo w przesłanych fakturach znalazłem informację że wymieniany był ogranicznik skrętu co nie wróży najlepiej "bezwypadkowości" egzemplarza. Załączam zdjęcia dodatkowe które wysłał mi właściciel. Może ktoś z was ma większą wiedzę która pomoże mi dojść do prawdy i czy jest sens po niego jechać do Niemiec.

Pozdr

sps2.JPG

sps3.JPG

sps4.JPG

FHZ1.JPG

FHZ2.JPG

FHZ3.JPG

A nie przeszło Ci przez myśl żeby na przykład, no nie wiem... zadzwonić do ASO i podać VIN ? Osoba po drugiej stronie słuchawki poda Ci bez problemu wszystkie dane które pozwolą na rozszyfrowanie czy to prawdziwy SPS w 15 sek. Zostaw te dekodery dostępne po wklepaniu frazy VIN na Google bo raz wyszło że BMW kumpla było wyprodukowane w RPA i ma kierownicę po prawej stronie, a 3 miechy temu sam ją odbierał z salonu, także ten ¯\_(ツ)_/¯

Dzięki za podpowiedź. Ale poza vinem martwi mnie jeszcze wspomniana wcześniej wymiana ogranicznika skretu i chyba ( bo nie jestem pewien oryginalności) górna półka widelca która też na pierwszy rzut oka wygląda na zamiennik.

No nie tylko to nie jest oryginalne, na 1998 to chyba koła powinien mieć 3 szprychowe...? Czacha czerwona a nie z "polem na numer   ?

Czy to umniejsza jego wartość nie wiem, dla mnie 5 szprychowe są ładniejsze...

Edytowano przez klekot999

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.