Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Bartez

problem ze zmianą biegów

Polecane posty

Siema. W styczniu tego roku kupiłem multi 950s. Mam problem ze zmianą biegów szczególnie przy quick shifterze. Pewnie temat był poruszany ale nie mogę sie dokopać. Raz biegi wchodzą idealnie ale często nie chce przerzucić na wyższy bieg i muszę użyć sprzęgła. Na 1 serwisie powiedzieli że problem zniknie po przejechaniu 1500 km. Na dzień dzisiejszy mam zrobione 4571 km. Po naciągnięciu łąńcucha jest jakby lepiej ale nie do końca. Wcześniej był problem z 6 biegiem a teraz z 2 i 4 przy szybkiej zmianie na wysokich obrotach. Nie wiem czy dobrze wrzucam biegi czy to problem techniczny . Raz jest ok a raz problem nawet ze sprzęgłem. Może jest zakres obrotów  przy którym najlepiej zmieniać biegi na wyższe. Kolega miał panigale i taką samą sytuację. Mówi że pomogło odpowietrzenie sprzęgła. Na serwisie że trzeba by wgrać nowe oprogramowanie ale jeszcze nie wydali. Ktoś coś?

Jeżeli jest przewidziana aktualizacja, to musisz poczekać i od tego zacząć...

Jedną z najczęstszych przyczyn problemów ze zmianą biegów jest ... źle wyregulowana dźwignia biegów pod kierowcę.

45 minut temu, cinek78 napisał:

Jeżeli jest przewidziana aktualizacja, to musisz poczekać i od tego zacząć...

Jedną z najczęstszych przyczyn problemów ze zmianą biegów jest ... źle wyregulowana dźwignia biegów pod kierowcę.

oj widze cinek ze dziś nas nie zaskoczyłeś znów z magiczną kulą do wróżenia, ale może spróbuj z fusów podobno tez działa.... :)

skad wrozbici tyle o nas wiedza.jpg

fusy_1.jpg

Edytowano przez NastroAzzurro

Akurat jesteś w błędzie. Problem powszechnie znany w MTS950. Jedni nauczyli się z tym żyć , inni szukają rozwiązania..

W tej kwestii, w mojej opinii i nabytym doświadczeniu problemem  jest konstrukcja/sam quickshifter. W serwisie ( 1260 enduro jest jeszcze na gwarancji) testowaliśmy nowy QS i bez zmian. Przerobiłem milion ustawień dźwigni, które nie dały odpowiedniego efektu. Efekt oczekiwany :) kosztował mnie 2 k PLN i nazywa się QS Cordona plug&play  -  to urządzenie doskonale działa, a przykre jest to że technologia qs oem ducati jest przestarzała w nowoczesnym motocyklu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.