Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

DARc

Amortyzaotr Ohlins (rodzina STX46) - jaki gwint?

Polecane posty

Czy ktoś może ma wiedzę jaki jest dokładnie gwint na amortyzatorze Ohlins w Diavelu (podobny jest w wielu innych moto - ogólnie to rodzina STX46)? Chodzi mi o ten gwint na obudowie amortyzatora gdzie znajdują się pierścienie wstępnego naprężenia sprężyny (preload). W niektórych modelach jest tam hydrauliczny siłownik zamiast pierścieni (np Diavel 2011-2018 tak ma) z zewnętrznym pokrętłem albo pokrętłem na klucz wprost na amortyzatorze.

Inaczej zadając pytanie - jaki gwint ma taki pierścień regulacji napięcie wstępnego sprężyny pod klucz hakowy jak jest w tym amortyzatorze (STX46)? Szukam zamiennika o innej metodzie "kręcenia" niż klucz hakowy i nie mogę nigdzie znaleźć parametrów tego gwintu Ohlinsa, a różne pierścienie do preload najczęściej są oferowane z podaniem parametrów gwintu i coś nie mogę dobrać bo w dokumentacji Ohlins nigdzie tego gwintu nie mogę znaleźć...

Kombinuję jak zastąpić te poronione pierścienie w Diavelu 1260S - nie ma tam dojścia do wygodnej regulacji kluczem hakowym, a nie zmieściła się im hydrauliczna regulacja jak w starszych generacjach Diavela :( Znalazłem obiecujący regulator preload XTRIG, ale jest określony jako "M52x1,5" - na 99% gwint w tym Ohlinsie jest M52, ale... nie wiek jaki jest skok gwintu :(

LWG

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.