DARc 22 Napisano Maj 3, 2020 Czy ktoś może ma wiedzę jaki jest dokładnie gwint na amortyzatorze Ohlins w Diavelu (podobny jest w wielu innych moto - ogólnie to rodzina STX46)? Chodzi mi o ten gwint na obudowie amortyzatora gdzie znajdują się pierścienie wstępnego naprężenia sprężyny (preload). W niektórych modelach jest tam hydrauliczny siłownik zamiast pierścieni (np Diavel 2011-2018 tak ma) z zewnętrznym pokrętłem albo pokrętłem na klucz wprost na amortyzatorze. Inaczej zadając pytanie - jaki gwint ma taki pierścień regulacji napięcie wstępnego sprężyny pod klucz hakowy jak jest w tym amortyzatorze (STX46)? Szukam zamiennika o innej metodzie "kręcenia" niż klucz hakowy i nie mogę nigdzie znaleźć parametrów tego gwintu Ohlinsa, a różne pierścienie do preload najczęściej są oferowane z podaniem parametrów gwintu i coś nie mogę dobrać bo w dokumentacji Ohlins nigdzie tego gwintu nie mogę znaleźć... Kombinuję jak zastąpić te poronione pierścienie w Diavelu 1260S - nie ma tam dojścia do wygodnej regulacji kluczem hakowym, a nie zmieściła się im hydrauliczna regulacja jak w starszych generacjach Diavela :( Znalazłem obiecujący regulator preload XTRIG, ale jest określony jako "M52x1,5" - na 99% gwint w tym Ohlinsie jest M52, ale... nie wiek jaki jest skok gwintu :( LWG Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach