Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

mateusz_tr

główka ramy / mocowanie półek Multistrada 1100s

Polecane posty

Cześć :)

Mam pytanie do posiadaczy Multistrad 1100 oraz 1000 DS. 

z początkiem roku przeniosłem się na wichurę... i mam jakieś 300m masakrycznymi dziurami do asfaltu. Z braku czasu sezon zacząłem niedawno i tak tocząc się tymi dziurami wydaje mi się jakby coś na największych dziurach  "latało" . Oczywiście sprawdziłem czasze, chłodnice itd... wszystko sztywne. 

Dzisiaj korzystając ze spokojnego wieczoru zabrałem się za czyszczenie i smarowanie łańcucha. I przypadkiem zauważyłem cos błyszczącego na główce ramy. Gdy się przyjrzałem bliżej, to zauważyłem zapocenie pod górną półką, ale co mnie bardziej zdziwiło to szczelina miedzy główką ramy a górną półką. I teraz pytanie - czy tez tak macie? ( w załączeniu zdjęcia)

Pierwsze moje skojarzenie... z rowerem... niedokręcona śruba mocująca i lata cały przód... 

dodam tylko, że w tamtym roku, jak robiłem większy serwis to wymieniane były łożyska główki ramy... 

P.S. A tak w ogóle to życzę wszystkim zdrowych spokojny świąt.

20210404_203410.jpg

20210404_203424.jpg

Witka

U mnie to samo.  Z katalogu części nie wynika by była tam jakaś pokrywa czy uszczelniacz. To nie endurak, ot wersja na suche lato.

Pozdr rr

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.