Barney 0 Posted March 18, 2023 (edited) Cześć, Czy ktoś z użytkowników multistrady 1200 z pierwszych roczników spotkał się ze stukami dochodzącymi z silnika ? Wrzucam 2 filmy z pracy silnika. Stukot nie występuje na biegu jałowym, pojawia się dopiero po przekroczeniu 3tys obr i narasta wraz z obrotami. Łożyska wału wymienione. 20230318_083303.mp4 20230318_083216.mp4 Dodam jeszcze że pomiar ciśnienia oleju w zaznaczonym na zdjęciu miejscu wynosi na biegu jałowym i lekko dogrzanym oleju 6,4 bar Edited March 18, 2023 by Barney Share this post Link to post Share on other sites
martini 34 Posted March 19, 2023 Gdzie serwisujesz to moto Share this post Link to post Share on other sites
Barney 0 Posted March 19, 2023 Martini, By self... Wiem, wiem ze to trochę wróżenie z fusów i tak trzeba będzie powoli rozbierać i szukać przyczyny ale może ktoś naprowadzi... Mam tylko nadzieje że to nie chłop co stał się babą czyt. Pan-Ewka. Share this post Link to post Share on other sites
hubi199 3 Posted March 30, 2023 Rzuć rozwiązanie dla potomnych Może komuś kupę nerwów uratujesz :) Share this post Link to post Share on other sites
Barney 0 Posted March 30, 2023 W wielkim skrócie... rozrząd na horyzontalnym przestawiony o 1 ząbek, zaszlamiłem się przy wymianie pasków i regulacji luzów zaworowych, a ze moto po tej akcji bylo odpalone na chwile i zostawione na całą jesień i zimę nie ruszane to doznałem szoku kiedy chciałem je zapoznać z drogą w nowym sezonie... Po przywroceniu warunków bazowych wszystko wróciło do normy. Pozdro! Share this post Link to post Share on other sites