Robsty 0 Napisano Maj 13, 2023 Dzisiaj podłączyłem naładowany akumulator po raz pierwszy po zimowaniu. Po włączeniu zapłonu deska rozdzielcza/wyświetlacz nie zaświecił się, jednak silnik odpalił normalnie. Oprócz wyświetlacza nie działają przełączniki przy lewej manetce: klakson, kierunkowskazy, światła drogowe. Sprawdziłem dwie skrzynki bezpieczników, kolejne bezpieczniki 2x15A pod siedzeniem i wszystkie są w porządku. Ponownie odłączyłem również akumulator i sprawdziłem wszystkie kable są podłączone do akumulatora. Czy jest jakaś procedura którą muszę wykonać po zainstalowaniu akumulatora, lub inny zestaw bezpieczników, który przegapiłem? Co jeszcze może być przyczyną? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hubi199 3 Napisano Maj 14, 2023 A światła mijania działają? Immobilizer chyba jest w liczniku jak w starszych. Spróbuj najpierw dostać się do kostki od licznika i sprawdź czy tam jest ok. Jak nie to chyba licznik do naprawy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Robsty 0 Napisano Maj 14, 2023 Światła mijania działają, ale nie można włączyć świateł długich. Generalnie nie działają wszystkie przełączniki przy lewej manetce: klakson, kierunkowskazy, światła drogowe. Silnik odpala czyli immobilzer jest OK. Wyświetlacz jest zupełnie ciemny, nie działają też wszystkie kontrolki wokół wyświetlacza takie jak jak ciśnienie oleju, bieg neutralny itd. Takie problemy po podłączeniu akumulatora do MTS 1260S były już zgłaszane przez innych użytkowników, np. tu 1260 - No Display | Ducati Forum , ale nikt nie napisał co jest przyczyną i jakie jest rozwiązanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Maj 15, 2023 Myślę , że problemy mogą być dwa: 1. któryś przekaźnik po zimowaniu umarł 2. trzeba zresetować CAN. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Robsty 0 Napisano Maj 15, 2023 @CINEK Bardzo dziękuję za sugestie. Przekaźniki sprawdzę. Proszę o podpowiedź jak zresetować CAN w MTS 1060S Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Maj 16, 2023 18 godzin temu, Robsty napisał: zresetować CAN w MTS 1060S Komputer diagnostyczny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach