Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Fala

Ducati Toruń Reacing Team: AF Racing Team odsłania karty

Polecane posty

40_AF_Racing_Team_przed_prezentacja-scal

AF Racing Team odsłania karty

W ubiegły weekend w trakcie Warsaw Motorcycle Show AF Racing Team zaprezentował pełny skład zespołu oraz przedstawił plany na 2024 rok.

Warszawskie targi motocyklowe były okazją do spotkania i porozmawiania osobiście z zawodnikami reprezentującymi AF Racing Team – Danielem Blinem oraz Stepanem Zuda.

10 lat istnienia zespołu

Już za dwa miesiące zespół będzie obchodził swoje dziesięciolecie. W trakcie tej dekady AF Racing Team rywalizował na wielu torach całej Europy, zbierając tym samym ogromne doświadczenie. Jak mówi Dariusz Małkiewicz, były zawodnik i założyciel zespołu:

„Prawie 10 lat temu sam przymierzałem się do startów w zawodach motocyklowych. To dzięki tej decyzji zrozumiałem, jak bardzo istotna jest rola zespołu i jak ważne jest profesjonalne przygotowanie motocykla. To właśnie zmotywowało mnie, żeby taki zespół założyć i ścigać się w Motocyklowych Mistrzostwach Polski. Z czasem nasz projekt ewoluował. Przeniósł się najpierw do Alpe Adria, Motocyklowych Mistrzostw Włoch CIV a obecnie do Motocyklowych Mistrzostw Niemiec IDM. Pomimo że dalej jeżdżę treningowo motocyklami wyścigowymi, ustąpiłem miejsca młodym, nowym talentom, których mam nadzieję będzie w Polsce przybywać. Celem zespołu jest profesjonalne podejście do wyścigów motocyklowych, które stawiają najwyższą poprzeczkę nie tylko przed samym zawodnikiem, ale również ludźmi, którzy za nim stoją”.

W 2024 roku startujemy w Międzynarodowych Mistrzostwach Niemiec IDM

W obecnym sezonie 2024 AF Racing Team wystartuje w Międzynarodowych Mistrzostwach Niemiec IDM. Barwy zespołu będzie reprezentował ściągający się od czterech lat, utytułowany polski zawodnik Daniel Blin oraz młody, utalentowany Czech – Stepan Zuda.

Poza torem – spotkania z pasjonatami

Targi motocyklowe w Warszawie były idealnym miejscem do spotkania się z zespołem, na co dzień ścigającym się poza granicami Polski. Fani wyścigów motocyklowych mogli zobaczyć na żywo motocykle o wartości przekraczającej 90 000 euro oraz porozmawiać z zawodnikami, oraz członkami zespołu.

Serię IDM można oglądać za darmo w serwisie YouTube, a niektóre rundy (np. runda na torze Sachsenring), zlokalizowane są blisko Polski – więc śmiało można zorganizować sobie wyścigowy weekend i zobaczyć, jak wygląda sport motocyklowy na najwyższym poziomie.

Kalendarz startów zespołu
03.05. - 05.05.
Sachsenring
31.05. - 02.06.
Oschersleben
21.06. - 23.06.
Most
26.07. - 28.07.
Schleizer Dreieck
16.08. - 18.08.
Assen
30.08. - 01.09.
Nürburgring
20.09. - 22.09.
Hockenheim

Zachęcamy do oglądania pierwszej rundy Międzynarodowych Mistrzostw Niemiec IDM, już w weekend 3-5 maja na kanale niemieckiego magazynu MOTORRAD.

AF Racing Team wspierają

Jadą z nami:

AF Motors, Mercedes Benz, Stork, BNP Paribas Bank, Ducati Torun, HZ Technology, CBData, Exactec, Progres, Autodrom Torun, Tech4Bet

Partnerzy techniczni:

Dominator, Denicol, Shoei, Pirelli

Wspierają nas:

Świat Motocykli, No1One / Superwise, Andreani, Melotti, Plastic Bike, Barni

Zdjęcia: Konrad Lechański

Przeczytaj cały wpis

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.