Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Franz

Żółta Kontrolka 1098 S

Polecane posty

Franz, a podobnież słyszałem, że można tak ustawić wyświetlacz, aby pojawił się Race 1098, co Ty na to, może zapytaj Ada 848, lub Desmojaro...może cóś wiedzą na w/w temat? Pozdr. Janek.

Kurcze chyba każdy posiadacz 1098 musi przejść przez ten problem żółtych kontrolek. Od pewnego czasu kontrolka w kształcie trójkąta pali się także w mojej 1098s ponadto pali się także kontrolka check engine, wyłączając zapłon i włączając kilkakrotnie znika i można normalnie odpalić motocykl. W mojej 1098 miałem stary olej, myślałem że to było przyczyną wymieniłem i jest to samo sonda?? czy może fakt, iż motocykl był sprowadzony i pokryty w dużej ilości solą, która mogła spowodować zaśniedzienie kostek i po przez to sonda odczytuje błąd?? Serwis chyba jest obowiązkowy w tym przypadku mam namyśłi podpięcie pod komputer, jednakże czy nic niegrozi silnikowi jeżeli będę użytkował motocykl w takim stanie ??? Z góry dzięki za wskazówki i przepraszam jeżeli pojawiła się jakaś infantylność w treści mojego postu.

Jeśli świeci się żółta lampka "MIL" oznaczająca awarię jednego z elementów elektronicznego układu wtryskowego,

nie jest zalecana eksploatacja, tylko jak najszybsza wizyta w serwisie w celu usunięcia usterki.

Jeśli silnik uruchamia Ecu pracuje w tzw. trybie awaryjnym, tzn.: z jego pamięci podawane są parametry zastępcze uszkodzonego czujnika (o ile nie jest to jeden z elementów wykonawczych, tylko czujnik).

1098 ma opcje odczytania (aktywnego) kodu błędu przez licznik. (patrz wcześniej), wpisz kod lub kody błędów a ktoś może będzie w stanie pomóc dalej.

Do odczytania historii kodów błędów potrzebne jest urządzenie diagnostyczne np. DDS.

Odczytać można jakie błędy wystąpiły od ostatniego kasowania (czytaj przeglądu).

Wielkie dzięki w najbliższym czasie zamierzam udać się do serwisu, a jeżeli chodzi o tą kontrolkę to raz się świeci raz nie różnie z nią bywa czasami się zapala po przekręceniu kluczyka gaśnie. Jeżlei chodzi o osiągi to nie zauważyłem żadnych spadków mocy, co więcej udałem się do kolegi w celu zhamowania ów 1098 kiedy te kontrolki paliły się i z odczytów wyszło że na moc na kole wynosi 140km więc wszystko gra.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.