Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
NoLlI

Przeciek płynu chłodniczego

Polecane posty

Gdzieś ze zbiorniczka mi cieknie płyn chłodniczy, nie jestem pewien czy to wina korka czy może z tego czegoś do czego ten korek jest przykręcony. Moto już mam rozebrane ale pytanko czy moge go odpalić bez airboxa? Czy powinna być uszczelka pod tym czymś przy zbiorniczku?

A o który zbiorniczek pytasz...żartuję, tam zdaje sie powinna być gumowa uszczelka...

Przy powypadkowych 748 llub steranych życiem, występuje pęknięcie samego zbiorniczka występuje od strony zbiornika paliwa, można się posiłkować sklejeniem na gorąco- przez speca od plastików, ale nie ręczę za solidność lepiej kupić nowy, lub dobry na ebayu i delikatnie wkładać na miejsce, ponieważ może przy wkładanu się uszkodzić..., bez airboźa tak, ale jak podłączysz paliwo, jak zdejmiesz zbiornik paliwa, najlepiej zaopatrzeć się w długaśne przewody na potrzeby regulacji i wtedy podłączać i odpalać ze zbiornikiem postawionym na stelażu obok motocykla...Pozdr. J- 748.

A można dmuchnąć w ten zbiorniczek by zobaczyć czy się gdzieś nie sączy albo czy gdzieś powietrza nie przepuszcza? Nie zapowietrzy się układ? Czy przy zdjęciu zbiorniczka należy potem wszystko odpowietrzać, czy wystarczy spowrotem płynem zalać? Jak się wogóle odpowietrza układ chłodzenia? Mam najprawdopodobnie pęknięcie bo jest taka jak by ryska :/

Sam sie układ odpowietrzy. Przedewszystkim dlatego że przy takim układzie chłodzenia jest to zbiorniczek kompensacyjny w którym znajduje sie nadmiar płynu. Słuzy on korygowaniu ilosci płynu w układzie ze wzgledu na jego rozszezalność temperaturową, Lepiej niczym nie dmuchac w niego. Najlepiej zdemontuj okręc bibułka czy nawet recznikiem papierowym, zalej kolorowym płynem chlodniczym i odrazu znajdziesz przeciek. Pojawi sie piekna plama na bibułce.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.