Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
NoLlI

Lampa led z kierunkami

Polecane posty

Rozwiązanie generalnie jest fajne, kilka razy miałem z tym do czynienia. Nawet sam zastanawiałem się nad taką lampką, ale idę w led-ową ale bez zintegrowanych kierunków. Dlaczego nie idę w zintegrowaną? Na 99% tracisz dowód przy pierwszej kontroli policji... O miejscu twojej tablicy nie wspomnę... Polska to wolny kraj ale przez takie historie niebiescy czepiają się wszystkich jak leci.

Wiem, wiem... rejestracje przerzucę trochę bardziej do przodu, już mam w głowie plan :D kierunków nie będę zakładał, bo to całe dziadostwo psuje cały tył. U mnie w mieście żyje dosyć dobrze z niebieskimi, Żary to nie duże miasto, motocyklistów jak na lekarstwo, pare kontroli było ale jest ok ;) Myślałem żeby też przednie przerzucić do wlotów od filtrów powietrza, widziałem coś takiego na youtube ale to już jest przegięcie...

całkiem niezłe ale dowód i tak mogą zabrać choćby za brak podświetlenia tablicy. Na szkle od kierunków musi być też znaczek "E" coś tam...czyli homologacja. Mam kumpla, który przez swoje i kolegów wygłupy zaostrzyli do granic możliwości kontrole policji w swoim mieście. Dowody i mandaty leciały dosłownie za wszystko, dzięki niemu właśnie wiem, że musi być te E na oświetleniu.

Wszystkie produkty z R&G Racing mają homologację europejską 8-)

Te lampy z wbudowanymi kierunkami też mają homolagace. Nie mają jedynie hom. na same kierunki. Ciekawe czy jak pokaże te znaczki na lampie policjantowi to czy się skapnie czy nie :twisted:

Chłopaki powiem tak, już sam kiedyś miałem zakładać taki zestaw co Musieli oferuje, ale traf chciał, że kolega z Łomży miał wypadek- na skrzyżowaniu ślepa piz..a najechała na ogon, nic konkretnego mu się na szczęście nie stało, ale nie dość, że duży mandat zapłacił, mimo że teoretycznie nie jego wina, to jeszcze nic nie dostał z odszkodowania- miał właśnie tzw nieoryginalne przeróbki tylnego oświetlenia...

Dodam, jeszcze że te inteligentne ledy są u nas niedozwolone, a odległość między kierunkami nie może być mniejsza niż chyba 30 cm(?)...- to są szczegóły ale wiem że taki przepis był, bo dostałem kiedyś za to mandat...Przemyślcie sami, żeby potem poważniejszych problemów nie było...a to czy ma literkę E czy EU można o kant du..y potłuc, ciąganie przed sądem też wymaga czasu, cierpliwości zapłatę u rzeczoznawcy itp...no chyba że przyjmuje się konsekwencje "na klatę' to co innego...

Mi osobiście podoba się pomysł umocowania tablicy zaraz za amorkiem i w USA przeróbkach często tak jest, czyli tablica za amorkiem światełko led umocowane miedzy wydechami w stronę tablicy do oświetlenia tablicy i kierunki w dziurach zadupka..

Z przodu nie radzę umieszczać kierunków w airboxach, no chyba że chcesz żeby Savage650 Cię objeżdżał...Pozdr. J-999.

W tych wlotach to były diody wsadzone.

Masz całkowitą racje z tymi przepisami, na upartego to wszystkiego będą się czepiać. Odpukać w niemalowane, to nigdy nie miałem żadnej kolizji, więc nawet nie pomyślałem o konsekwencjach :( Trzeba się teraz zastanowić co i jak...

Chłopaki powiem tak, już sam kiedyś miałem zakładać taki zestaw co Musieli oferuje

Jasiu - wręcz przeciwnie bo odradzam - z dokładnie tych samych pobudek co Ty.

odległość między kierunkami nie może być mniejsza niż chyba 30 cm(?)..

Dokładnie 20cm

A zmiana w 748 - 998 tylnej lampy na czerwoną ledową (bez kierunków) jest jak najbardziej wskazana. Kąt pod jakim jest skierowana do góry sprawia, że światło które emituje jest bardzo słabo widoczne. Ile razy w trakcie jazdy za dnia kumple mi mówili, że nie widać jak hamuję i by mi przyp... w <font color='red'>[desmo]</font>. Więc same ledy jak najbardziej tak, dużo szybciej się zapalają oraz są dużo lepiej widoczne.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.