herrwolf 3 Napisano Kwiecień 19, 2010 Witam, zamontowałem dzis odkryta pokrywe sprzegła. Pieknie gra, choc kazdy mysli ze cos sie popsuło. Pytanie moje.. czy jak jade sobie pomału do swiatełek, na biegu oczywiscie to sprzegło tez dzwoni? Zaznaczam, ze biegi chodza dobrze, sprzeglo działa nez zarzutu. Jak wcisne sprzegło gra pieknie jak filharmonia, ale czy na biegu nie powinno byc cicho i nie klekotac? pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Kwiecień 19, 2010 Klekotanie pochodzi z wstępnego przeniesienia napędu na prostych zębach w silnikach ducati . Ze sprzęgła oczywiscie dochodzi dodatkowe klekotanie i dzwonienie. Ale nawet przy odpaleniu motocykla z wyjetym pakietem tarcz i przekładek silnik w charaterystyczny sposób klekocze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
herrwolf 3 Napisano Kwiecień 19, 2010 Eh.. sporo jeszcze mam do przyswojenia. Ale ok, dzwoni, z kosza sprzegłowego nawet w trakcie jazdy na biegu. I czy to jest ok? Wczewsniej tez pewnie dzwoniło ale tego nie słyszałem... teraz słysze i mnie to zastanawia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Kwiecień 19, 2010 Jak jedziesz na neutralnym gazie, bez ciagu to pulsacja V-ki powoduje wybieranie luzu na tarczach sprzęgłowych. Jesli przyspieszysz i pod obciążeniem wybiezesz luz na sprzegle to już nie bedzie dzwoniło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
herrwolf 3 Napisano Kwiecień 19, 2010 znaczy sie wzorowo hehe dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach