joe_bar 0 Napisano Czerwiec 5, 2010 nadszedł czas łożysk tylnego koła.orientuje sie ktoś jakiej firmy są łożyska w St2? może jakieś symbole? Chyba można je kupić w normalnej hurtowni łożysk? czy też mają one w sobie coś niezwykłego i zalecacie kupić w ducati? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wilu 0 Napisano Czerwiec 5, 2010 normalne łozyska jak kazde, kup SKF lub innej dobrej firmy, sa w kazdej hurtowni lozysk czy sklepie motoryzacyjnym, symbolu nie pamietam jak rozbierzesz to zobaczysz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Szymański 0 Napisano Czerwiec 5, 2010 Tak jest, o ile pamiętam 6204, ale lepiej sprawdź. Poza tyk koniecznie podwójnie kryte - żadnych otwartych!! pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joe_bar 0 Napisano Czerwiec 5, 2010 dzięki dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robsonick 1 Napisano Lipiec 12, 2011 I na mnie przyszedł moment, tylne łożysko zaczęło strzelać, zatem zabieram się za wymianę, znalazłem odpowiedniki (na DucatiWIKI a potem także na forum Desmosilesia), może komuś się przyda: łożyska przednieg/tylnego koła (po 2 na koło) Ducati: 75162.2566 SKF: 6005-2RS1/C3 NTN: 6005LLUC3 FAG: 6005.2RSR.C3 łożyska tylnej zębatki: Ducati: 75162.3075 SKF: 6006-2RS1 NTN: 6006LLU więcej zamienników łożysk dla Ducati ST na DucatiWIKI : http://www.ducatiwiki.net/index.php?title=Bearings 1 fred zgred zareagowało na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fifty 1 Napisano Lipiec 28, 2011 Łożyska przeniego koła są takie same jak z tyłu, czyli 6005-2RS1/C3. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robsonick 1 Napisano Lipiec 28, 2011 Dokładnie tak napisałem ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DARc 22 Napisano Maj 7, 2019 W razie nieudanych poszukiwań w PL polecam ten sklep specjalistyczny www.123bearing.com bo mają nawet mniej typowe łożyska do Ducati :) Kupowałem u nich już i było szybko i OK. LWG Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach