Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
kartofel23

rozładowany akumulator:) na popych?

Polecane posty

Znacie moze jakieś sztuczki jak odpalić monsterka z rozładowanym akumulatorze? Widziałem w sklepie takie duze baterie nowego typu 6V-oltowe moze jak podłacze do aku to odpale? Co Wy na to? Nie mam dostepu do prostownika i dodam ze mam taki garaz ze pod gore go sam nie wypcham. Pomocy, co myslicie o pomysle z dodatkowym zasilaniem np, baterią? Moze się rozładować byleby odpali. dzieki i pozdrawiam:)

Przy odpalaniu motocykla na "pych" istnieje duże ryzyko uszkodzenia lub przeskoczenia paska rozrządu. Nawet jeśli uda się odpalić to jazda z kompletnie rozładowanym akumulatorem szybko doprowadzi do uszkodzenia regulatora napięcia.

Jeśli napięcie aku spadło poniżej 11,8V to należy go bezwzglednie wymienić.

Przy odpalaniu motocykla na "pych" istnieje duże ryzyko uszkodzenia lub przeskoczenia paska rozrządu. Nawet jeśli uda się odpalić to jazda z kompletnie rozładowanym akumulatorem szybko doprowadzi do uszkodzenia regulatora napięcia.

Jeśli napięcie aku spadło poniżej 11,8V to należy go bezwzglednie wymienić.

Dokładnie. Po pierwsze tych wielkich glutów zwanych cylindrami w L-Twinie nie przepchniesz, chyba, że będziesz go brał z Gubałówki. Niemniej, może Ci skoczyć pasek i masz kontakt tłok-zawór = masakra. Możesz odpalać od innego pojazdu. 9 na 10 przypadków udaje się. 1 na 10 kończy się spalonym regulatorem napięcia, w ostatecznośni uszkodzonym modułem.

Wyjmij akumulator, naładuj małym prądem przez 12 godzin. W ostateczności kup nowy akumulator.

Masz Ducati - nie udawaj, że brudne gacie są czyste i wystarczy je poperfumować i będzie git! Masz DUCATI!

pzdr

PS - skąd Ci przyszedł do głowy pomysł, aby do instacji 12V stosować akumulator 6V. Możesz go kupić, ale używaj do zasilania lampki na ryby, a nie do swojego motocykla, bo to pomysł jest zupełnie z bez sensu.

Lewa w górze ;)

Tiaa wymień go na nowy albo udaj się z nim do kogoś kto sprawdza czy warto go jeszcze rychać ! unikniesz zaś kompromitacji w miejscu publicznym gdzie wsiądziesz i będzie ehe ehe pffffff :lol: czy też częstego zalewania przy rozpaczliwej próbie odpalenia :D

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.