Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
DuKa

Czyszczenie elementów aluminiowych i nie tylko

Polecane posty

Cześć wszystkim,

może ktoś wie coś więcej na ten temat, dlatego zapytam: czym wyczyścić aluminiową obudowę (tzn żeberka) silnika, pokrywki zaworowe, rurę dochodzącą do kolektorów? Są do tego jakieś płyny? Może jakiś do felg samochodowych będzie ok? Chciałbym rozjaśnić trochę tego mojego Darka od spodu.

pozdr

post-361-1366036330,8509_thumb.jpg

Witaj ja czyściłem naftą i pomogło w 100%, poniej jakiś płyn do mycia motonga. Jeśli chodzi o rurę to zrobiłem polerke i moim zdaniem po przejechaniu kilku km ładnie się przepaliła nabrała fajnych kolorków i wygląda zacnie. Jedyny minus to taki że trzeba często czyścić żeby znów nie zaszła nalotem. pozdro

Dzień dobry/cześć,

dzięki za info Billy :) popróbuję, dziś zaopatrzę się w chemikalia i będę działać 8-)

Ja myje silnik preparatem do mycia silników, felgi preparatem do felg a resztę preparatem do reszty, czyli szamponem z woskiem.

Rura od spodu została potraktowana wpierw papierem ściernym 800, potem 1000. Tłumiki przejechałem również papierem 1000 i są jak nowe.

Do tego plastiki są robione preparatem do...no zgadnijcie...plastików :D I zawsze po myciu paskud wygląda jak nowy :)

Aha - polecam na sam koniec, już po wytarciu woskujący balsam w szpreju. Psik psik, szmatka i lakier się świeci jak psie jaja bez upierdliwego latania ze szmatami i woskiem jak w przypadku wosku klasycznego. I nie pyli jak wosk po fazie polerowania.

Dobra jest pasta autosol:

http://www.autokosmetyki.pl/autosol_met ... ,p768.html

do czyszczenia aluminiowych elementów - szczególnie tych polerowanych.

Do kwasówki też się nadaję.

Jeśli chodzi o dobry preparat do mycia to z doświadczenia polecam:

http://www.sklep.motomaniax.pl/Srodek_d ... i-116.html

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.