zulus 1 Napisano Sierpień 29, 2010 Witajcie. Mam do omówienia, rozpatrzenia, wydumania... Przekonałem Bossa żeby za sponsorował mi sprzęta na tor. Oczywiście chcę Ducati. Musi być w barwach "KAZ" i Castrol. -Wartość do 16000zł. (oczywiście mam też jakieś oszczędności) -I teraz pytanie. Dusza mnie ściąga do 999 - kolega xxtreme namawia mnie na r-kę -zastanawiałem się nad SS900 lub SS1000ds -kasa mała i tu mam najwięcej pytań do fachowców :) -no i kolega Kasper przekonuje mnie na 1098 ale tego już mi firma nie za sponsoruje. Dostępność części, nie wyżyłowany itd. Zamówiłem już auto do wożenia sprzęta. Mam siedem kpl. slików, koce i inny szpej. Firma opłaci mi 10-20 treningów. Nie nastawiam się na żadne wyścigi czy ściganie. Mamy być widoczni i słyszalni :) Proszę o dyskusję-pomoc na temat motocykli. Jeżeli to nie jest odpowiedni dział, proszę moderatora o przeniesienie do właściwego działu. Pozdrawiam i dziękuję zulus Sebastian tu przykład na SS1000ds http://www.scigacz.pl/Pierobon,F,042,cz ... ,4565.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Sierpień 29, 2010 No pomysł zacny, ale ten przykład z Pierobon-em nie ma nic wspólnego z "taniością" - nie wiem czy wiesz ile kosztuje rama Pierobon :D Co do budżetu - skombinuj jeszcze 4 tysie i pogadamy o moim 996. Boki laminatowe już są, trzeba by dokupić resztę torową. Moto jest po pełnej renowacji, silnik był rozłożony do ostatniej śrubki a następnie złożony na tip-top. W tej cenie dołożę wszystkie crashpady i pozostałe owiewki racingowe 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
77royal 0 Napisano Sierpień 30, 2010 Ale masz fajnego szefa. Rewelacja. Jak byście chcieli być jeszcze bardziej widzialni to ja oferuje siebie i swoja Dusie 1098. Może team? Praktycznie w kazdy weekend jestem na jakims torze i nie odpuszczam zadnej okazji do ścigania. Co do wyboru motocykla za 16 tys cienko to widze. Do walki z Japonia to min 848 albo 1098 i to najlepiej z literką R Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adam 0 Napisano Sierpień 30, 2010 Niestety przy tak niskim budżecie kierował bym się nie sercem, a rozumem i kupił coś japońskiego już przygotowanego na tor. Można był w takiej kasie wyrwać coś tego typu: http://www.wyscigi.motogp.pl/showthread.php?t=3770 http://www.wyscigi.motogp.pl/showthread.php?t=3773 To tylko przykłady. Japońca się taniej gruzuje i tańsze są do niego graty racingowe, a przede wszystkim jest ich więcej i są ogólnie dostępne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zulus 1 Napisano Sierpień 30, 2010 to jest tylko projekt. Nie wiem jak się do tego zabrać. Przerabiać moje 999 czy coś innego...japonca nie chcę, chcę promować Ducati i chyba to się najbardziej szefostwu podoba- styl, inność? Może wykorzystać kasę w jakiś inny sposób, wiem że są to drobne, ale lepszy rydz...temat na dyskusję i pomysły. W każdym razie ja też muszę brać w tym udział :) musieli-przemyślę sprawę 77royal-przekażę szefostwu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Sierpień 30, 2010 W Twoim budżecie (16000zł) mogę puścić moje moto na oryginalnym zawieszeniu przednim (teraz ma wsadzony przód od 1098) i bez kilku detali, które na tor i tak nie są potrzebne 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxtreme 0 Napisano Sierpień 30, 2010 Zaraz, zaraz Sebo. Jak rozmawialismy o 999R to mial to byc motocykl do jazdy po drogach, piekne cacko, rodzynek i jeszcze wygodny w miare dla dwoch osob (po przerobkach). I oczywiscie mial to byc Ducati superbike. Dlatego o nim wspominalem. Na tor w tej cenie co 999R wolalbym 1098s. Twoj budget jest dosc skromny na takie sprzety ale mozesz znalezc 749s/999s juz gotowa na tor jezeli chcesz byc orginalny. http://cgi.ebay.co.uk/DUCATI-749S-RACE- ... otorcycles Japonce 600/750 gotowe do wyscigow z bardzo mlodych rocznikow znajdziesz za taka kase bez problemu. http://motors.shop.ebay.co.uk/Motorcycl ... 513&_pgn=1 Ps. Ja bym na twoim miejscu na poczatek zdjal wszystko co niepotrzebne z 999s, zalozyl racingowe graty i pojezdzil jeden sezon. Potem zobaczysz jak sprawy sie rozwina i myslal o ewentualnym upgrade. Jak zaczniesz jezdzic po torze to odechce ci sie jazd po drogach a i czasu bedziesz mial niewiele. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasper 0 Napisano Sierpień 30, 2010 W jakiej klasie chcesz wystartować ? Z takim motocyklem to najwyżej w Superstock 1000 i nie wiem czy nie musisz zrobić jakiegoś czasu minimum na torze w Poznaniu. Regulamin i specyfikację motocykla znajdziesz na stonach PZM. Jak pojedziesz 999 to będziesz zamykał tyły. O 996 nawet nie myśl chyba że chcesz jeździć rekreacyjnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Sierpień 30, 2010 zulus napisał: Oczywiście chcę Ducati (...) Firma opłaci mi 10-20 treningów. Nie nastawiam się na żadne wyścigi czy ściganie. Mamy być widoczni i słyszalni Hej ludzie - mam wrażenie, że niektórzy nie doczytali o co chodzi Zulusowi. A namawianie na japońca na forum Ducati to jakieś poważne nieporozumienie, którego nie odważę się skomentować :? Kasper napisał: O 996 nawet nie myśl chyba że chcesz jeździć rekreacyjnie. Możesz rozwinąć? Bo jak bywałem na zagranicznych treningach to widywałem nie raz nawet 916tki kopiące po <font color='red'>[desmo]</font> inne litrowe produkty z pod znaku wschodzącego słońca :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adam 0 Napisano Sierpień 30, 2010 Co do klas to nie ma zbyt wielkiego wyboru jeśli jeszcze nie jeździł i nie ma licencji. Najpierw musi wystartować w Pretendentach. Jeżeli podczas treningu lub wyścigu osiągniesz czas poniżej 1:51.00, już w następnej rundzie musisz wystartować w Rookie lub innej. Już w klasie Pretendent istnieje obowiązek posiadania licencji kategorii B z wyjątkiem dwóch pierwszych eliminacji, podczas których możesz ją uzyskać. To tak na szybko z pamięci, mogło się coś trochę pozmieniać,trzeba by przeczytać aktualny regulamin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adam 0 Napisano Sierpień 30, 2010 musieli napisał: zulus napisał: Oczywiście chcę Ducati (...) Firma opłaci mi 10-20 treningów. Nie nastawiam się na żadne wyścigi czy ściganie. Mamy być widoczni i słyszalni Hej ludzie - mam wrażenie, że niektórzy nie doczytali o co chodzi Zulusowi. A namawianie na japońca na forum Ducati to jakieś poważne nieporozumienie, którego nie odważę się skomentować :? looz, ja nikogo do niczego nie zmuszam, wiem tylko jaka jest różnica w kosztach eksploatacji Duca i japońca w warunkach torowych... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Sierpień 30, 2010 Jaka jest ta różnica? Bo jak na razie to siejesz herezje :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
77royal 0 Napisano Sierpień 30, 2010 Ducati z pewnością lepiej sprawdzi sie medialnie i bedzie sie wyróżniał na tle nudnych Japsów. Co do czasów w pretendencie to po przekroczeniu 1.47 trzeba przejść do rookie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zulus 1 Napisano Sierpień 30, 2010 gdzieś zniknął mój post... Remi-nadal chcę kupić r-kę do śmigania i "lansu" z moim słoneczkiem Kasper- po rozmowie z Tobą-masz rację 1098 można już kupić za 32000zl i jest to osiągalne. Nie zastanawiałem się w jakiej kategorii będę startował. Na początek chodziło o zabawę, pokazanie się itd. zawsze porywałem się "z motyką na słońce"- na japoncach już śmigałem teraz czas na Ducati torowe. Moje czasy na torze w poznaniu na suzuki gsxr 1000 k6 1:41 i różnie to bywało:) w 2008 roku. O takie porady mi chodziło. Miło mi że mogę na was liczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adam 0 Napisano Sierpień 30, 2010 Koszta Darku, koszta. Pierwszy właściciel mojego/krencikowego 748 czyli Grześ J./ten co z Mickiem komentuje motoGP ścigał się kiedyś na 998 /które zabił na śmierć w Moście i siebie prawie też/. Ścigał się totalnie amatorsko, bez napinki, a kasa jaką mu pochłaniał ten wtedy NOWY motocykl porażała w porównaniu do tego co ja wydawałem na jazdy na podobnym poziomie na ZX7r raptem 2-3 sezony wcześniej. W motocyklach zmienialiśmy podobne podstawowe części: całe układy wydechowe, sety, napędy, owiewki itp, podobnie też rozbijaliśmy sprzęty i ja wydawałem mniej na naprawy i części przeważnie były w miarę od ręki, a on czekał i czekał. Fakt faktem, że było to już sporo lat temu, ale ne wiem czy wiele się zmieniło w tej kwestii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Sierpień 30, 2010 Zulus - ja uważam, że dla celów marketingowo-rozrywkowych nawet 748 będzie GIT. Tak jak pisze Royal - Ducati w Polsce na torze to nadal (niestety) rodzynek w japońskim placku. Dudniący twin będzie bardziej na siebie zwracał uwagę niż kolejna wyjąca i udrapana 600tka. Więc popieram pomysł z całęj siły. P.S. Adam, mówisz o zamierzchłych czasach. Dla przykładu - teraz owiewki laminatowe do różnych modeli Ducati są w Polsce od ręki, a z europy w 4 dni. Ceny - za dwa boki laminatowe do swojego 996 dałem niecałe 300zł z miałem je za 2 dni. Cała mnogość setów, kierownic, klamek itp. Wszystko jest dostępne, jesteśmy w EU, granice są otwarte i nie trzeba clić i czekać nie wiadomo ile. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adam 0 Napisano Sierpień 30, 2010 Może masz rację, nie będę się spierał, bo nie jestem na bieżąco. Fakt jest faktem, że Ducat na pewno ubarwi monotonie polskich wyścigów w których słychać tylko rzędowe czwórki /no i parę 3 /. Oczywiście jako zagorzały miłośnik marki będę dopingował temu projektowi z całych sił :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasper 0 Napisano Sierpień 30, 2010 musieli napisał: Zulus - ja uważam, że dla celów marketingowo-rozrywkowych nawet 748 będzie GIT. Tak jak pisze Royal - Ducati w Polsce na torze to nadal (niestety) rodzynek w japońskim placku. Dudniący twin będzie bardziej na siebie zwracał uwagę niż kolejna wyjąca i udrapana 600tka. Więc popieram pomysł z całęj siły. P.S. Adam, mówisz o zamierzchłych czasach. Dla przykładu - teraz owiewki laminatowe do różnych modeli Ducati są w Polsce od ręki, a z europy w 4 dni. Ceny - za dwa boki laminatowe do swojego 996 dałem niecałe 300zł z miałem je za 2 dni. Cała mnogość setów, kierownic, klamek itp. Wszystko jest dostępne, jesteśmy w EU, granice są otwarte i nie trzeba clić i czekać nie wiadomo ile. To dopiero będzie reklama jak przyjedzie okrążenie później :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasper 0 Napisano Sierpień 30, 2010 musieli napisał: Kasper napisał: O 996 nawet nie myśl chyba że chcesz jeździć rekreacyjnie. Możesz rozwinąć? Bo jak bywałem na zagranicznych treningach to widywałem nie raz nawet 916tki kopiące po <font color='red'>[desmo]</font> inne litrowe produkty z pod znaku wschodzącego słońca :twisted: Teraz wiem dlaczego Haga tak kiepsko jeździ, powinien się przesiąść na 916 :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Sierpień 30, 2010 Kasper napisał: To dopiero będzie reklama jak przyjedzie okrążenie później :lol: Kasper, jakie okrążenie później? Przeca Zulus wyraźnie napisał, że nie chce się ścigać tylko POTRENOWAĆ i pokręcić na torze z reklamami swojej firmy.... :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasper 0 Napisano Sierpień 31, 2010 Jak lanserka to hd i dyskoteka ;) a jak treningi i udział w jakichkolwiek zawodach to motocykl, na którym można cokolwiek zdziałać przy wyrównanych umiejętnościach kierowników... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAMYK 9 Napisano Sierpień 31, 2010 Kasper od razu Krakowa nie zbudowano od czegoś trzeba zacząć, może z czasem Zulus dostanie większy kapitał od Bossa i będzie miał większe możliwości... 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasper 0 Napisano Wrzesień 1, 2010 KAMYK napisał: Kasper od razu Krakowa nie zbudowano od czegoś trzeba zacząć, może z czasem Zulus dostanie większy kapitał od Bossa i będzie miał większe możliwości... 8-) Albo się tak zrazi ,że nie będzie chciał więcej jeździć. Chyba też niedokładnie czytasz ten wątek. Zuls chce kupić 999r na tor, a za te same pieniądze ma 1098, co wydaje mi się jest lepszą opcją. Chciałbym mieć takie cacko jak 999r w swoim garażu, ale na torze wolałbym jeżdzić 1098 bo ma większy power i jest motocyklem bardziej "pospolitym", gdzie dostępność części jest większa. Chcę, żeby Zulusowi się udało i miał zadowolenie z tego, że jeździ Duką na torze, mogę zostać nawet jego umbrellagirl :roll: , ale ma na pewno lepsze propozycje od płci pięknej ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Wrzesień 1, 2010 Kasper napisał: Chyba też niedokładnie czytasz ten wątek. Zuls chce kupić 999r na tor Hmm... zulus napisał: -Wartość do 16000zł. (oczywiście mam też jakieś oszczędności)-I teraz pytanie. Dusza mnie ściąga do 999 (...) -zastanawiałem się nad SS900 lub SS1000ds -kasa mała i tu mam najwięcej pytań To, że Zulusa ciągnie do R-ki to i owszem, ale wyraźnie pisze o 16.000 + oszczędnościach i SSmanach a nie o 30tu paru tysiach za 1098 + przygotowanie torowe... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasper 0 Napisano Wrzesień 1, 2010 16 000 to ma Zulus na drobne wydatki :) , a oszczędności :shock: chce przeznaczyć na motocykl 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach