Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Franz

„46 Volte. No grazie”

Polecane posty

Ja się tylko tak wtrącę.

Przestańcie gadać głupoty, że Ducati wycofało się z SBK bo Vale jest drogi!

Cały budżet zespołu Ducati w MotoGP to kasa sponsorów, a w ponad 90% Marlboro. Ducati jako firma nie daje nawet euro centa.

Ja się tylko tak wtrącę.

Przestańcie gadać głupoty, że Ducati wycofało się z SBK bo Vale jest drogi!

Cały budżet zespołu Ducati w MotoGP to kasa sponsorów, a w ponad 90% Marlboro. Ducati jako firma nie daje nawet euro centa.

Dobrze prawi, poloć mu!

rafi-r masz całkowitą rację. Chyba źle się wyraziłem, bo nie całkiem chodziło mi o obciążenie finansowe tylko o obciążenie badawczo - konstrukcyjno - produkcyjno - techniczno - wdrożeniowe. :?

Może się tak zdarzyć, że Ducati opracuje zupełnie nowy silnik V4 na potrzeby szosowego sbk na podstawie którego zostanie przygotowany motocykl wyścigowy.

Z dotychczasowym V2 z godnie z regulaminem tylko mieli problemy, bo waga, bo nie można zmian w układzie korbowo tłokowym itd.

Aprilia pokazała co potrafi V4, a co więcej motocykl zbudowany na RSV4 oczywiście po zmianach mógłby jeździć od 2012 w MotoGP i moim zdaniem Ducati też chce zrobić coś podobnego. Na podstawie jednego niemal identycznego silnika zbudować maszyny do SBK i MotoGP.

A co do rozwoju Desmosedici podobno Vale najlepiej potrafi pokazać mechanikom co jak trzeba zrobić żeby zagrało. Potwierdzają to spece z Hondy i Yamahy. Prawdopodobnie to też był jeden z powodów ściągnięcia go do Ducati.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.