rafi-r 0 Napisano Listopad 8, 2010 Ja się tylko tak wtrącę. Przestańcie gadać głupoty, że Ducati wycofało się z SBK bo Vale jest drogi! Cały budżet zespołu Ducati w MotoGP to kasa sponsorów, a w ponad 90% Marlboro. Ducati jako firma nie daje nawet euro centa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Listopad 8, 2010 Ja się tylko tak wtrącę. Przestańcie gadać głupoty, że Ducati wycofało się z SBK bo Vale jest drogi! Cały budżet zespołu Ducati w MotoGP to kasa sponsorów, a w ponad 90% Marlboro. Ducati jako firma nie daje nawet euro centa. Dobrze prawi, poloć mu! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ciniak 1 Napisano Listopad 8, 2010 rafi-r masz całkowitą rację. Chyba źle się wyraziłem, bo nie całkiem chodziło mi o obciążenie finansowe tylko o obciążenie badawczo - konstrukcyjno - produkcyjno - techniczno - wdrożeniowe. :? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafi-r 0 Napisano Listopad 9, 2010 Może się tak zdarzyć, że Ducati opracuje zupełnie nowy silnik V4 na potrzeby szosowego sbk na podstawie którego zostanie przygotowany motocykl wyścigowy. Z dotychczasowym V2 z godnie z regulaminem tylko mieli problemy, bo waga, bo nie można zmian w układzie korbowo tłokowym itd. Aprilia pokazała co potrafi V4, a co więcej motocykl zbudowany na RSV4 oczywiście po zmianach mógłby jeździć od 2012 w MotoGP i moim zdaniem Ducati też chce zrobić coś podobnego. Na podstawie jednego niemal identycznego silnika zbudować maszyny do SBK i MotoGP. A co do rozwoju Desmosedici podobno Vale najlepiej potrafi pokazać mechanikom co jak trzeba zrobić żeby zagrało. Potwierdzają to spece z Hondy i Yamahy. Prawdopodobnie to też był jeden z powodów ściągnięcia go do Ducati. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach