Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
bialy114

Monster 620 do oceny

Polecane posty

Jak w temacie:

Jestem coraz bliżej posiadania, więc do rzeczy:

http://otomoto.pl/ducati-monster-620-M2266521.html

zrzut%20620%20Gniezno.jpg

Cena, przebieg podejrzanie niskie, handlarz.

El Presidente już został poproszony o "rzucenie gałką oczną".

Może ktoś z Was już po fotach coś ciekawego zauważy ?

Jak Ci się nie spieszy będzie niedługo 620 z Ameryki w Motostodole Jedwabne...Tel. wiadomo jaki do Ryśka 606814703.

Pozdr.J-999

Pośpiechu nie ma - bylebym się wyrobił na przyszły sezon ;)

Decydującym czynnikiem jest dla mnie cena :(

Tu trochę kusi ten rocznik i przebieg. Ale oczywiście nic na siłę.

Nie chcę wdepnąć na "minę" i zaraz po zakupie zostawić nerkę w serwisie :lol:

Thx z info.

Boa    0

Nie chcę wdepnąć na "minę" i zaraz po zakupie zostawić nerkę w serwisie :lol:

Nie znam osobiście, ale nie słyszałem o takowych od Ryśka...

Ta firma ma zbyt dobrą renomę.

Moją wypowiedź kierowałem w stronę ogłoszenia z Gniezna :lol:

Co do Motostodoły to 99% zaufania - ten 1% to "strzyżonego Pan Bóg strzyże" ;) :lol:

Edytowałem poprzednią wypowiedź, żeby nie było niedomówień :D

Mojego 1 Ducata -Monstera 800 kupiłem właśnie u p. Romana. Kupiłem w styczniu, zrobiłem jazdę testową po oblodzonej drodze przy -5st.C

Wiem że to miejsce jest krytykowane za to że trzyma moto pod chmurką ale mnie p. Roman zaskoczył solidnością i podejściem.

Monstera dostałem bez karty kodowej i czerwonego kluczyka, po kilku miesiacach i telefonach dostałem info że w Itali odnaleziono mój kluczyk i kartę i są do odbioru. Byłem pozytywnie zaskoczony :)

Co do stanu to dogadałem się, zostawiłem kaucje i zawiozłem Monstera Mackowi Izowcowi do MotoRexu na przegląd-super opcja bo Maciej ma rentgen od Ducatów w oku ;)

powodzenia!

Thx Krasnal - Frencci był na miejscu, ale usłyszał, że "Monstera nie ma - jest na myjni - będzie jutro"

Co byś pomyślał ??

Bo mi pierwsza myśl poszła: moto nie myje się cały dzień !!

Presidente też ma mieszane uczucia.

Doliczyć trzeba ok 500 na opłaty - i już się robi ponad moje siły finansowe ;) :cry:

>Thx Krasnal - Frencci był na miejscu, ale usłyszał, że "Monstera nie ma - jest na myjni - będzie jutro"

>Co byś pomyślał ??

>Bo mi pierwsza myśl poszła: moto nie myje się cały dzień !!

Dziwna akcja, nie mam pojecia o co kaman

Może któryś z pracowników pojechał na miasto poszpanowac sprzętem ;)

BTW teraz koniec sezonu więc jest szansa na dobre ceny

Jacek był jeszcze w pewnym warsztacie, bo podejrzewał, że tam stoi i się "pieści".

Nie odnalazł, ale usłyszał, że podobno Monster jest "po strzale". Trudno oceniać, jak się nie widzi sprzętu :(

Zobaczymy - może uda mi się namówić Maćka na wypad do Gniezna - 50 km to nie drugi koniec Polski ;)

Czekam też na wieści od fotozen z Bydgoszczy - zobaczy tego drugiego Monstera http://allegro.pl/ducati-monster-620-ie-na-wtrysku-03-pilne-9000zl-i1272609547.html

Ceny:

Wiem po sobie - żeby sprzedać skuter musiałem zjechać z ceną o 600 zł (przy wartości 4000) czyli 15%

Gdybym decydował się na sprzedaż w przyszłym roku/sezonie musiałbym zrobić przegląd i zapłacić OC. No i rocznik spada. Czyli dodatkowe (niepotrzebne) koszty.

Właśnie wróciłem. Widziałem. Specjalistą ani znawcą nie jestem dodam na wstępie.

Jutro podobno ktoś z południa po niego ma przyjechać. Czy przyjedzie - nie wiadomo. Motocykl stoi w garażu 3 miesiące.

Co widziałem? Motocykl moim zdaniem bardzo zadbany. Pochodzi z Mediolanu. Sprzedawca ma tam jakieś znajomości w serwisie i sobie sprowadza moto od czasu do czasu. Kluczyki są 3. Papierów nie oglądałem. Książki serwisowej nie ma.

Mankamentami wizualnymi są lekko podrapny obrotomierz, lekko pęknięta szybka prędkościomierza przy 220 - nie od jazdy tylko od upadku motocykla w garażu na inny motocykl. Z tego samego powodu też, jest lekko przytarta lewa końcówka kierownicy (od dołu). Przy mocowaniu baku porysowany lakier - prawdopodobnie od breloka (tak twierdzi sprzedający). Są ślady po czyszczeniu motocykla pastą.

Pod zbiornikiem czysto. Filtr powietrza prawie jak nowy.

Opony stan bdb - 2009r. Tarcze - grubość bardzo przyzwoita.

Część śrubek śniedzieje. W ciemnościach garażowych nie za dużo widać ale łby śrub nie wyglądają jakby ktoś przy nich namiętnie manipulował. Silnik suchy poza miejscem przy pierwszym cyl. Widać na foto. Inne miejsca gdzie coś mogło kiedyś się pocić też widać na zdjęciach.

Motocykl odpalony na zimno - chodził bardzo równo, nawet na dwa cyl. Nie przepuszczał. Gość mówił, że głośny ale był bardzo cichy. Sprzęgło działa. Nie ślizga się. Hamulce działają. Pierwszy bieg czasami ciężko było wysprzęglić.

Nie działa przełącznik długich świateł. Przełącznik od mrugnięcia długimi działa.

Motocyklem nie jechałem, więc nie wiem jak się zachowuje na drodze.

Poniżej parę zdjęć. Jeśli chcesz więcej mogę przesłać na @.

DSC_0912.JPG

DSC_0913.JPG

DSC_0914.JPG

DSC_0918_copy.jpg

DSC_0920.JPG

DSC_0922.JPG

DSC_0924_copy.jpg

DSC_0930.JPG

DSC_0940.JPG

DSC_0946.JPG

DSC_0912.JPG

DSC_0913.JPG

DSC_0914.JPG

DSC_0918_copy.jpg

DSC_0920.JPG

DSC_0922.JPG

DSC_0924_copy.jpg

DSC_0930.JPG

DSC_0940.JPG

DSC_0946.JPG

Fotozen - dzięki Ci stokrotne. To już coś bliżej do zakupu. Jeśli masz jeszcze jakieś foty - chętnie przyjmę.

Może któryś z naszych wspaniałych "doktorów" coś już po zdjęciach dojrzy ?

Będę czuwał i sprawdzę, czy "ktoś z południa" był i kupił ;)

Jeszcze raz BIG THX !!

Masz u mnie butelkę - mam nadzieję, że będzie okazja ;)

Podbijam.

No to d***.

Aukcja z Bydgoszczy zakończona.

Coś mi się wydaje, że niedługo zobaczymy tego Monstera w Galerii i bólem serca będę gratulował nabywcy :cry:

Fotozen - możliwe, że pomogłeś nie tylko mi ;)

Krótka relacja z wizyty w Gnieźnie

http://otomoto.pl/ducati-monster-620-M2266521.html

Frencci, Romcio - wielkie dzięki za pomoc :!: :D

A teraz do rzeczy.

Moto w stanie ogólnym dobrym, ale:

demonstrujący nam motocykl Pan (chyba mechanik) zarzeka się, że "tu nic nie było robione - tak przyjechał, my tylko założyliśmy nową baterię"

a czujne oko Jacka zwróciło uwagę moją (i mojego aparatu) na przednie zawieszenie.

- ślady brutalnego używania klucza na nakrętce osi

- nakrętka trzyma ośkę połową swojego gwintu

- felga przednia "przydarta" z obu stron - opona zdrowa :shock:

- golenie w różnych odcieniach "starości" (jedna strona popielata, druga żółta)

Co dziwne - główka ramy i ograniczniki skrętu (tak się to chyba nazywa) wyglądają na nieruszane :roll:

Poniżej kilka zdjęć:

100_0071.JPG

100_0070.JPG

100_0065.JPG

Reszta fotek - dla zainteresowanych:

http://picasaweb.google.pl/bialy114/M620Gniezno?authkey=Gv1sRgCLj1hLGen4yBVA#

Po pytaniu o możliwość sprawdzenia w serwisie Pan stwierdził - "nie ma problemu".

Z innych spostrzeżeń:

1.Zbiornik plastikowy - nalepki (chyba) nieoryginalne

2.Po wyłączeniu ssania obrotomierz pokazywał delikatnie wzrastające obroty - uspokoił się przy 1900 obr/min

3.Silnik gorący (parzy w łapki) a na wyświetlaczu obrotomierza dalej komunikat "Low Temp"

4.Na liczniku 8100km - w ogłoszeniu 7000km - "szef się pomylił" :lol:

Żaden z oglądających nie posiada "patentu mechanika", lecz jadąc oglądać "okazję" staraliśmy się wypatrzeć skąd bierze się tak (podejrzanie) niska cena.

El Presidente ma jeszcze zasięgnąć dodatkowych informacji o tym egzemplarzu ;)

Kuzyni - bardzo Wam dziękuję za okazaną chęć pomocy, sympatię i poświęcony czas kosztem własnych planów.

Jackowi i Jego "Paniom" dziękuję za miło spędzone popołudnie.

Dzięki, Wojtek, ale:

1. "Motocykl sprawny i na chodzie." - to nie wszystko, czego ja oczekuję od moto.

2. "Klocki hamulcowe i opony spokojnie na jeszcze jeden sezon." - czyli ok 1200zł potrzebne (pomijając ok 1kpln na pierwszy serwis - czyli razem 2,2kpln !!)

3. "z przodu dwie lampy" - no dla mnie po prostu MASAKRA - trudno - taki mój gust ;)

4. "Motocykl nie posiada pelnej dokumentacji!!! " - czytaj "na części", "bez możliwości rejestracji" itp. A gdyby nawet tak nie było - to jakieś problemy z zarejestrowaniem murowane (blachy jeszcze z UK)

Po zdjęciach - chyba całą zimę by mi zajęła kosmetyka tego moto - na moje oko zapuszczony niemiłosiernie, z silnika leci na rurę, krater pierwszego cylindra "czorny, jak matka ziemia", brak prawego boczku, klamka sprzęgła "obdarta ze skóry" ;)

Może zbyt surowy jestem w tej pobieżnej ocenie - ale nigdy nie dopuściłem się sprzedaży czegokolwiek bez wysprzątania, wyczyszczenia itp. Nie mówię tu o "podpicowaniu" do sprzedania, ale o wizytówce właściciela, jaką odbiera potencjalny kupiec.

Wg powiedzenia "Jaki Pan, taki kram".

Pozdrawiam :D

Biały 114 poczekaj trochę idzie z USA Monster 620 chyba z 2006 roku, wg zdjęć ma Termignioni + szybka Monsterowa z przodu, jeśli chodzi o konkret trza poczkać, aż będzie na miejscu i zobaczę sam co jest wart...

Tel do Ryśka z Jedwabnego wiadomo: 606814703.

Pozdr.J-999

Klekocik ;)

Dzięki za info - ten "konkret" to dla mnie 9kpln na zakup !

Jeśli się będzie składało - daj znać na PW.

P.S.

"służba - nie drużba" ???

czyżby czyżyk ?? ;) - zerknij do mnie na profil ;)

No nie... inne służby...ale też ze stopniami...

Co do Monstra to Rysiek mi mówił że nieco przymało będzie, ale najpierw się zobaczy jak wygląda...Pozdr. J-999

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.