Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

topgear68

Monster a sprawa bobrzego ogona

Polecane posty

Ja wiem, że ledy to nie problem. Kupiłem lampę tylną ledową z kierunkami i podświetleniem tablicy. Zastanawiam się czy to podświetlenie da radę bez dodatkowych ledów

oswietlenie tez mam w lampie, to taka moja uniwersalna lampa :P od spodu jest kilka ledow, i świeca nawet trochę za dobrze ;)

oswietlenie tez mam w lampie

+1

3 (trzy :!: ) LEDy SMD odcięte z paska - walą w blachę, jak jupitery na stadionie :lol:

Wszystko fajnie i cacy........ migacze w lampie, podoba mi się, ale tylko do pierwszej kontroli, a wtedy kapa. PL nadąża za resztą UE w kwestiach kontroli pojazdów, wymogów i zgodności technicznych dość szybko ( czego o wielu innych sektorach nie można powiedzieć ) i takie bajery już długo nie będą miały racji bytu niestety.

W tamtym sezone mnie 2 razy zatrzymali ale nikt tego nie zauważył albo nie chcieli zauważyć, jednak kiedys to chyba nie ujdzie na sucho, ale kto by sie tam przejmowal :D

No i jest mocowanie wycięte. Jeszcze nie podoginane (zastanawiam się jak, żeby nie pękło - na gorąco?). Potem się pomaluje na czarno i będzie cacy. :o

post-558-1366039233,7303_thumb.jpg

Ja się właśnie zanosze z zakupem lampy led z podświetlaniem ale chyba zostawie kierunki po staremu. Słyszałem, że gdzieś w jakiś przepisach jest zapis, który mówi, że odległość pomiędzy kierunkowskazami dla motocykla musi wynosić minimum 240mm :?

Jeśli chodzi o bobrzy ogonek to mój monsterek już go nie ma :D

Mario, full pro jest to Twoje mocowanie :) Ja poszedłem troche na łatwizne i lampa z kierunkami trzyma się na 4 ocynkowanych winklach, a tablica na prowizorycznej blaszce, którą musze zastąpić nieco grubszą bo mi się trzęsie tablica tak, że ciężko cos z niej odczytać - ale może to i dobrze :D

Będzie fota lub filmik niedługo

Słyszałem, że gdzieś w jakiś przepisach jest zapis, który mówi, że odległość pomiędzy kierunkowskazami dla motocykla musi wynosić minimum 240mm

"Kierunkowskazy tylne: rozmieszczenie na szerokości nie dalej niż 400 mm od bocznego obrysu pojazdu (z wyjątkiem świateł dodatkowych), wzajemna odległość nie może być mniejsza niż 180 mm dla motocykla jednośladowego."

"Światło hamowania "STOP" - dla motocykla najmniejsza wysokość wynosi 250 mm"

"Należy pamiętać, że zarówno sama lampa, żarówka czy też światłą typu LED muszą posiadać homologację, jak również trzeba mieć na uwadze przepisy cytowanego rozporządzenia, które określają ogólne zasady oświetlenia pojazdu."

http://bip.kgp.policja.gov.pl/portal/kgp/1104/6664/Zagadnienia_dotyczace_ruchu_drogowego.html#36

http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20030320262

;)

Ja się właśnie zanosze z zakupem lampy led z podświetlaniem ale chyba zostawie kierunki po staremu.

Mario, full pro jest to Twoje mocowanie :)

Dzięki za pochwałę - narobiłem się. Ja też chcę pozostawić oryginalne kierunki dlatego taki uchwyt.

Chętnie udostępnię rysunek w formacie.... :roll: zapomniałem jakim ( Cadowskim, w każdym razie ) na podstawie którego wycinają laserowo.

Już wygięty ale jeszcze nie zamontowany - motung w warsztacie. Jak zmontuję wszystko to wstawię ostateczną fotkę.

post-558-1366039251,5368_thumb.jpg

post-558-1366039251,6893_thumb.jpg

Napisano (edytowany)

No, panowie, to teraz ja :D

http://www.ebay.de/itm/DUCATI-Monster-ECHT-Carbon-Heck-/121104402477?_trksid=p2047675.l2557&ssPageName=STRK%3AMEWAX%3AIT&nma=true&si=%252BQn3iTYYRNfxZ1xLRrpp4gnbScE%253D&orig_cvip=true&rt=nc

Szybki strzal :P Zajrzalem od picu na ebay patrze jest, 123 moje :P

No i pytanie, zapasi mi uchwyt na rejestracje od oryginalu czy musze szukac akcesoryjnego?

Edytowano przez Alcapone

Dzięki za pochwałę - narobiłem się. Ja też chcę pozostawić oryginalne kierunki dlatego taki uchwyt.

Chętnie udostępnię rysunek w formacie.... :roll: zapomniałem jakim ( Cadowskim, w każdym razie ) na podstawie którego wycinają laserowo.

Już wygięty ale jeszcze nie zamontowany - motung w warsztacie. Jak zmontuję wszystko to wstawię ostateczną fotkę.

Hej,

Twoje mocowanie naprawdę wygląda profesjonalnie, gratulację...

Jesteś w stanie podać jakies wymiary tego cacka?

Pozdrawiam

Naczytałem się o obcinaniu bobrzego ogona i dzisiaj postanowiłem dokonać amputacji.

Po rozebraniu okazało się że przez metalowy stelaż przechodzi linka do otwierania siedzenia.

Na zdjęciach widzę że jest inny system otwierania.

Czy ktoś może przerabiał moją wersjię ?

Pytanie..

Czy ktoś zachował ,,bobrzy" po amputacji ? Potrzebny mi dół trzymający tablice i przykrywający kable..

pzdr.

Czy mogę prosić o wysłanie tego szablonu w formacie pod wycinarkę na mojego maila [email protected] ? Próbowałem się Mario z Tobą skontaktować przez PM ale chyba masz skrzynkę zapchaną. Z góry dziękuję za plik.

Pytanie..

Czy ktoś zachował ,,bobrzy" po amputacji ? Potrzebny mi dół trzymający tablice i przykrywający kable..

pzdr.

chyba mam interesujący Ciebie element, kontakt na privie

KGr    1

Jedyna słuszna droga :smile:

Podobno dobrze sprawdzaja sie tez ucinaczki do rur (typu "papuga") - zostawiaja od razu czyste i rowniutkie ciecie kosztem niestety czasu...

i-gedore-obcinacz-do-rur-quickautomatic-

Łoooo toś pojechał :P

Hahaha zmieniałeś wpis w dowodzie rejestracyjnym, że teraz jest jednoosobowy? :lolno: :clap:

Podobno dobrze sprawdzaja sie tez ucinaczki do rur (typu "papuga") - zostawiaja od razu czyste i rowniutkie ciecie kosztem niestety czasu...

i-gedore-obcinacz-do-rur-quickautomatic-

Mam coś takiego ale niestety, nie można tym wykonać pełnego obrotu który jest potrzebny by uciąć rurę, przeszkadza ta druga od ramy.

KGr    1

To moze trzeba mniejszym :) Ja tam tego nie robilem, ale (jak przymierzalem sie do I gen monstera) na necie w conajmniej kilku poradnikach polecano takie podejscie. Fakt, podobno nie dalo sie tego ciachnac na "superkrotko".

Siema.Gratuluje wyszlo elegancko i solidnie wlasnie takiego szukam po 10 latach sie namyslilem :) wyslij mi ten plik na laser

To moze trzeba mniejszym :) Ja tam tego nie robilem, ale (jak przymierzalem sie do I gen monstera) na necie w conajmniej kilku poradnikach polecano takie podejscie. Fakt, podobno nie dalo sie tego ciachnac na "superkrotko".

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.