Mario 0 Napisano Marzec 10, 2013 Ja wiem, że ledy to nie problem. Kupiłem lampę tylną ledową z kierunkami i podświetleniem tablicy. Zastanawiam się czy to podświetlenie da radę bez dodatkowych ledów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Marzec 10, 2013 oswietlenie tez mam w lampie, to taka moja uniwersalna lampa :P od spodu jest kilka ledow, i świeca nawet trochę za dobrze ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 10, 2013 oswietlenie tez mam w lampie +1 3 (trzy :!: ) LEDy SMD odcięte z paska - walą w blachę, jak jupitery na stadionie :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mario 0 Napisano Marzec 10, 2013 No właśnie to chciałem wiedzieć.:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek72 0 Napisano Marzec 10, 2013 Wszystko fajnie i cacy........ migacze w lampie, podoba mi się, ale tylko do pierwszej kontroli, a wtedy kapa. PL nadąża za resztą UE w kwestiach kontroli pojazdów, wymogów i zgodności technicznych dość szybko ( czego o wielu innych sektorach nie można powiedzieć ) i takie bajery już długo nie będą miały racji bytu niestety. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss85 0 Napisano Marzec 10, 2013 W tamtym sezone mnie 2 razy zatrzymali ale nikt tego nie zauważył albo nie chcieli zauważyć, jednak kiedys to chyba nie ujdzie na sucho, ale kto by sie tam przejmowal :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mario 0 Napisano Marzec 15, 2013 No i jest mocowanie wycięte. Jeszcze nie podoginane (zastanawiam się jak, żeby nie pękło - na gorąco?). Potem się pomaluje na czarno i będzie cacy. :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maciey 0 Napisano Marzec 17, 2013 Ja się właśnie zanosze z zakupem lampy led z podświetlaniem ale chyba zostawie kierunki po staremu. Słyszałem, że gdzieś w jakiś przepisach jest zapis, który mówi, że odległość pomiędzy kierunkowskazami dla motocykla musi wynosić minimum 240mm :? Jeśli chodzi o bobrzy ogonek to mój monsterek już go nie ma :D Mario, full pro jest to Twoje mocowanie :) Ja poszedłem troche na łatwizne i lampa z kierunkami trzyma się na 4 ocynkowanych winklach, a tablica na prowizorycznej blaszce, którą musze zastąpić nieco grubszą bo mi się trzęsie tablica tak, że ciężko cos z niej odczytać - ale może to i dobrze :D Będzie fota lub filmik niedługo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 17, 2013 Słyszałem, że gdzieś w jakiś przepisach jest zapis, który mówi, że odległość pomiędzy kierunkowskazami dla motocykla musi wynosić minimum 240mm "Kierunkowskazy tylne: rozmieszczenie na szerokości nie dalej niż 400 mm od bocznego obrysu pojazdu (z wyjątkiem świateł dodatkowych), wzajemna odległość nie może być mniejsza niż 180 mm dla motocykla jednośladowego." "Światło hamowania "STOP" - dla motocykla najmniejsza wysokość wynosi 250 mm" "Należy pamiętać, że zarówno sama lampa, żarówka czy też światłą typu LED muszą posiadać homologację, jak również trzeba mieć na uwadze przepisy cytowanego rozporządzenia, które określają ogólne zasady oświetlenia pojazdu." http://bip.kgp.policja.gov.pl/portal/kgp/1104/6664/Zagadnienia_dotyczace_ruchu_drogowego.html#36 http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20030320262 ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mario 0 Napisano Marzec 27, 2013 Ja się właśnie zanosze z zakupem lampy led z podświetlaniem ale chyba zostawie kierunki po staremu. Mario, full pro jest to Twoje mocowanie :) Dzięki za pochwałę - narobiłem się. Ja też chcę pozostawić oryginalne kierunki dlatego taki uchwyt. Chętnie udostępnię rysunek w formacie.... :roll: zapomniałem jakim ( Cadowskim, w każdym razie ) na podstawie którego wycinają laserowo. Już wygięty ale jeszcze nie zamontowany - motung w warsztacie. Jak zmontuję wszystko to wstawię ostateczną fotkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 27, 2013 Świetne !! Gratulacje - tanio, nieszablonowo i we własnym zakresie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Maj 3, 2013 (edytowany) No, panowie, to teraz ja :D http://www.ebay.de/itm/DUCATI-Monster-ECHT-Carbon-Heck-/121104402477?_trksid=p2047675.l2557&ssPageName=STRK%3AMEWAX%3AIT&nma=true&si=%252BQn3iTYYRNfxZ1xLRrpp4gnbScE%253D&orig_cvip=true&rt=nc Szybki strzal :P Zajrzalem od picu na ebay patrze jest, 123 moje :P No i pytanie, zapasi mi uchwyt na rejestracje od oryginalu czy musze szukac akcesoryjnego? Edytowano Maj 3, 2013 przez Alcapone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konradtkaczyk 0 Napisano Czerwiec 1, 2013 Dzięki za pochwałę - narobiłem się. Ja też chcę pozostawić oryginalne kierunki dlatego taki uchwyt. Chętnie udostępnię rysunek w formacie.... :roll: zapomniałem jakim ( Cadowskim, w każdym razie ) na podstawie którego wycinają laserowo. Już wygięty ale jeszcze nie zamontowany - motung w warsztacie. Jak zmontuję wszystko to wstawię ostateczną fotkę. Hej, Twoje mocowanie naprawdę wygląda profesjonalnie, gratulację... Jesteś w stanie podać jakies wymiary tego cacka? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pmcpoznan 0 Napisano Styczeń 9, 2014 Naczytałem się o obcinaniu bobrzego ogona i dzisiaj postanowiłem dokonać amputacji. Po rozebraniu okazało się że przez metalowy stelaż przechodzi linka do otwierania siedzenia. Na zdjęciach widzę że jest inny system otwierania. Czy ktoś może przerabiał moją wersjię ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartekpartek 0 Napisano Styczeń 11, 2014 Pytanie.. Czy ktoś zachował ,,bobrzy" po amputacji ? Potrzebny mi dół trzymający tablice i przykrywający kable.. pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Styczeń 11, 2014 Jedyna słuszna droga :smile: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Styczeń 11, 2014 Jedyna słuszna droga :smile: Serwis Ducati a piła z Yamahy :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elmofag 0 Napisano Styczeń 12, 2014 Dzięki za pochwałę - narobiłem się. Ja też chcę pozostawić oryginalne kierunki dlatego taki uchwyt. Chętnie udostępnię rysunek w formacie.... :roll: zapomniałem jakim ( Cadowskim, w każdym razie ) na podstawie którego wycinają laserowo. Już wygięty ale jeszcze nie zamontowany - motung w warsztacie. Jak zmontuję wszystko to wstawię ostateczną fotkę. Czy mogę prosić o wysłanie tego szablonu w formacie pod wycinarkę na mojego maila [email protected] ? Próbowałem się Mario z Tobą skontaktować przez PM ale chyba masz skrzynkę zapchaną. Z góry dziękuję za plik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rudi 0 Napisano Styczeń 16, 2014 Pytanie.. Czy ktoś zachował ,,bobrzy" po amputacji ? Potrzebny mi dół trzymający tablice i przykrywający kable.. pzdr. chyba mam interesujący Ciebie element, kontakt na privie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Styczeń 16, 2014 Jedyna słuszna droga :smile: Podobno dobrze sprawdzaja sie tez ucinaczki do rur (typu "papuga") - zostawiaja od razu czyste i rowniutkie ciecie kosztem niestety czasu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Styczeń 16, 2014 Ja też kiedyś bobra obciąłem, tylko trochę się za bardzo rozpędziłem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matti 1 Napisano Styczeń 16, 2014 Łoooo toś pojechał :P Hahaha zmieniałeś wpis w dowodzie rejestracyjnym, że teraz jest jednoosobowy? :lolno: :clap: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Styczeń 16, 2014 Podobno dobrze sprawdzaja sie tez ucinaczki do rur (typu "papuga") - zostawiaja od razu czyste i rowniutkie ciecie kosztem niestety czasu... Mam coś takiego ale niestety, nie można tym wykonać pełnego obrotu który jest potrzebny by uciąć rurę, przeszkadza ta druga od ramy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Styczeń 16, 2014 To moze trzeba mniejszym :) Ja tam tego nie robilem, ale (jak przymierzalem sie do I gen monstera) na necie w conajmniej kilku poradnikach polecano takie podejscie. Fakt, podobno nie dalo sie tego ciachnac na "superkrotko". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marcin_1000s 0 Napisano Styczeń 18, 2014 Dzięki za pochwałę - narobiłem się. Ja też chcę pozostawić oryginalne kierunki dlatego taki uchwyt. Chętnie udostępnię rysunek w formacie.... :roll: zapomniałem jakim ( Cadowskim, w każdym razie ) na podstawie którego wycinają laserowo. Już wygięty ale jeszcze nie zamontowany - motung w warsztacie. Jak zmontuję wszystko to wstawię ostateczną fotkę. Siema.Gratuluje wyszlo elegancko i solidnie wlasnie takiego szukam po 10 latach sie namyslilem :) wyslij mi ten plik na laser To moze trzeba mniejszym :) Ja tam tego nie robilem, ale (jak przymierzalem sie do I gen monstera) na necie w conajmniej kilku poradnikach polecano takie podejscie. Fakt, podobno nie dalo sie tego ciachnac na "superkrotko". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach