Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Kaśka

Pompa Hamulca tyl Monster M600 - zestaw naprawczy

Polecane posty

Witam.

Z racji powoli zblizajacego sie sezonu Monster przechodzi pelen przeglad odkrywajac tym samym zaniedbania przez poprzedniego wlasciciela i tu napotkałam na drobny (mam nadzieje) problem z pompa hamulca tyl.Przy wymianie plynu i odpowietrzaniu okazało sie ze pompa stoi ,po rozbiorce w pompie bylo mega duzo syfu,rdzy itp.Wsio ładnie wyczyszczone ale okazuje sie ze gumka ktora znajduje sie w srodku pozacierala sie na tyle ze zaczyna przepuszczac.Poszperalam troche w necie ale niestety nie natknelam sie na zestawy naprawcze do tej pompy ( pompa Brembo).Czy ktos z was mial juz do czynienia z podobnym problemem lub natknał sie gdzies na zestawy naprawcze do Pompy??Byc moze pasuja od innego motocykla,jakies sugestie?? ;)

Ktoś już miał problem z tylną pompą, chodziło chyba o to że podczas jazdy blokowała koło. Właściciel chyba chciał kupić nową pompę. Nie wiem jak i czy rozwiązał ten problem.

Uderz na Krauthofera do motorowni.

Na ten pomysł juz tez wpadłam,niestety nie maja.

No tak, nie możemy ściągnąć tego elementu wiadomo z jakiego powodu - nie ma skąd ściągnąć...

Ostatnio przerabialiśmy ten temat z Umberto i tylną pompą hamulca w jego 748, która też była zastana, zardzewiała i w ogóle. O ile pamiętam chyba po prostu kupiliśmy używaną pompę, bo zestaw naprawczy i tak był droższy (aczkolwiek mam mglistą pamięć, że w ogóle nie występował, tylko cała nowa pompa jako zamiennik). Kupił za jakieś 100 zł i sprawuje się OK.

Podpytaj Umberto, on ma ten temat dobrze rozpracowany ;)

pzdr

No własnie to chyba bedzie ostatnia deska ratunku,bo jak narazie nic innego nie znalazłam. :roll:

zestawów naprawczych brak, jedyna możliwość to nowa pompka..

u mnie było tak:

zaczęliśmy od dorobienia manszetek "na wymiar" - ca 150 zł - niewiele to dało;

zakupiłem na alledrogo pompkę+przewód+tylny zacisk od (chyba) ST4 - ca 150 zł - wymieniliśmy pompkę i pomogło :)

poszukaj używki (sprawdź czy pasuje od innych modeli), jeśli mogę coś zasugerować..

pzdr

umberto

edit

--------------------------

na przykład tu:

http://cgi.ebay.pl/Ducati-600-900-Monster-Bremspumpe-brake-pump-fle-12-406-/180595443076?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item2a0c53c584

Od 748 chyba jest dokladnie taka sama,bede szukac w takim razie i zrobie z 2 jedna :) dzieki za pomoc.

Niebawem pochwale sie moim "starym" nowym Monsterkiem ;)

Nie rób jednej z dwóch, po prostu kup używaną i ją wstaw zamiast uszkodzonej. Nic nie przekładaj, bo na bank się wtedy popsuje.

Gdybyś nie mogła dostać zadzwoń, ktoś z moich znajomych rozbierał osatnio Monstera na części, może mu pompka została.

pzdr

Ok a co w przypadku gdy kupna bedzie wygladała jak moja obecna przed zajrzeniem do niej do srodka??Ja tam wole wiedziec na czym stoje ,a natura moja taka ze i tak zajrze do niej do srodka :P

Dominik ma rację - tu nie kupujesz nowej pompki tylko kilkuletnią więc lepiej nic nie dotykać bo tylko można popsuć a jak sama wiesz części zamiennych brak

Gość   
Gość
Ok a co w przypadku gdy kupna bedzie wygladała jak moja obecna przed zajrzeniem do niej do srodka??Ja tam wole wiedziec na czym stoje ,a natura moja taka ze i tak zajrze do niej do srodka :P

To trzeba zakupić używaną sprawną, jeśli sprzedający nie daje Ci gwarancji ze ejst sprawna to nie kupuj prosta zasada. Na ebay.pl znajdziesz pewnie jakaś w normalniej cenie.

Przeszperaj te wyniki jak nie bedzie to allegro:

http://shop.ebay.pl/i.html?_trkparms=65 ... .m14.l1514

Zakupiłam "lekko" uzywana pompe od ST4 w cenie "dobrej flaszki" i działa :mrgreen:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.