Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Truten

Znowu 996 tym razem Kalisz

Polecane posty

Ciągle prześladują mnie kształty i brzmienie 748\916\996 koledzy pomóżcie to chyba nieuleczalne i będzie mnie prześladować aż i tak w końcu ją kupię.

Nic nie ujmując mojemu Paso które jet pełne gracji i lekkości ;) to nie ma nic piękniejszego od tych świateł i monowahacza i w ogóle.

http://otomoto.pl/ducati-996-M2438480.html

Proszę o pomoc (nie, nie w leczeniu) w ocenie tej dusi.

A może ktoś zna ten sprzęt i może mi coś więcej na jego temat powiedzieć?

Ciągle prześladują mnie kształty i brzmienie 748\916\996 koledzy pomóżcie to chyba nieuleczalne i będzie mnie prześladować aż i tak w końcu ją kupię.

Hehe mnie też prześladuje, ale 996,998. :?

Tak, to nieuleczalne, bo zupełnie zdrowe :D

Pacjent który ma zryty łeb na punkie tych zabawek, prędzej czy później ją kupi :crazy: jak kupi 916, będzie marzył o 996, jak kupi 996 będzie marzył o 998, jak kupi 998 będzie chciał 998s, jak kupi 998s to będzie chciał 998r, jak kupi 998r to będzie chciał 998FE, jak kupi 998fe będzie ładował kupę kasy na jej upiększanie i poprawianie...itd.

Tą sztukę oglądał chyba Tomtom.

Jest już bardzo długo sprzedawana.

Sluchaj ogladalem tego Dukata chyba na prosbe ktoregos z klubowiczow w polowie porzedniego sezonu..

Facet zakupil go kilka lat temu chyba, latal wtedy z kumplem (Oleś) co niektorzy beda pamietac, gosc zginal w Poznaniu... Z tego co mi wiadomo tez udzielal sie w klubie..

Ale do tematu.. moto nie zniszczone jak na ten rok, jedyne co to odpalal kablami z auta bo aku calkiem wyladowane, w poprzednim roku chyba byl na nim w Brnie a poza tym za duzo nie jezdzi.. Malowana chyba lewa owiewka (brakuje naklejki, widac na foto) moto po delikatnym szlifie ale jest dokumentacja, zdjecia jak wygladal (przynajmniej byla jak bylem rok temu ;) )

Wtedy Duka byal do inwestycji, tzn. praktycznie do zrobienia pełna serwisowka, rozrzad, plyny, regulacja... itp.

Ale pali na dotyk, brzmi pieknie! I klekocze na otwartym sprzegiełku jak przystało na króla! :)

...zapomnialem dodac ze gosciowi nie bardzo zalezalo na sprzedazy, raczej gosc przy kasie, poprostu brakuje mu czasu na moto.. Sporo chcial wtedy zejsc.. jakies 1500 zł chyba.. a przy tej cenie to duzo ;)

oooo Delta pamieta.. 8-)

Delta lecisz ze mna obejrzeć Żubry na Meetingu w tym roku? ;)

oooo Delta pamieta.. 8-)

Delta lecisz ze mna obejrzeć Żubry na Meetingu w tym roku? ;)

A to będziemy je oglądać? Nie pić? :(

:lol:

Kurde bo znowu się napaliłem, jeśli byłby w porządku to bym się nim zainteresował. Z kasą nie najlepiej wprawdzie ale może uda się wysupłać trochę grosza zwłaszcza, że cena chyba jest w porządku jak na takie moto no i porównując je do tego wymęczonego 996 z Poznania o które pytałem wcześniej.

Piszcie, piszcie, pissssssszzzzzcie :twisted: ktokolwiek widział ktokolwiek wie

Edit: kurcze dzięki za tak szybką odpowiedź

TomTom co ty o tym sądzisz? Brać czy nie brać? Bo ja tu już jak na szpilkach siedzę.

Napisz mi co jeszcze pamiętasz o tym moto i gdzie mógłbym je sprawdzić jakbym chciał kupić??

Kurde bo znowu się napaliłem, jeśli byłby w porządku to bym się nim zainteresował. Z kasą nie najlepiej wprawdzie ale może uda się wysupłać trochę grosza zwłaszcza, że cena chyba jest w porządku jak na takie moto no i porównując je do tego wymęczonego 996 z Poznania o które pytałem wcześniej.

Piszcie, piszcie, pissssssszzzzzcie :twisted: ktokolwiek widział ktokolwiek wie

Powiem Ci tak, zeby doprowadzic go do laleczki, napewno troche Cie to po kieszeni pociągnie :)

Ale jak mozna nie kochac inwestycji w taką piękność co nie? :)

Przeciez koszty to powinna byc baaardzo trzeciorzedna sprawa 8-)

Truteń prośba uzupełnij miejscowość w profilu.

Cena myslę, że jest niezła.

Weź któregoś z mechaników na oględziny i jak masz ze 3-4 tys. na serwis to bierz.

Kurde... Ja bym pojechał ale już nie mam miejsca w garage... :roll: :(

Do przedpokoju wstawisz ;)

Widzisz Truteń bierz póki jest :D

Truteń prośba..

uzupełnione

Kurcze myślę i myślę, aż się spociłem od tego myślenia :)

Z jednej strony krucho z kasą, z drugiej jednak to chyba okazja jest i może być ciężko kupić coś w takich pieniądzach jak jak już będę miał trochę więcej kasy, bo z tego co patrzyłem to w Niemczech wołają koło 15 przynajmniej.

Kurczeeeeeee

:idea: :crazy:

Jeszcze jutro zadzwonię i zapytam o książkę z historią serwisową bo dzisiaj byłem tak zakręcony że nie byłem w stanie myśleć racjonalnie i zapomniałem o nią zapytać a to dość ważne.

W między czasie piszcie co o tym sądzicie, każda opinia będzie pomocna,

bo ja jestem napalony więc nie mogę ocenić na chłodno i na dodatek w głowie ciągle jakiś czerwony diabeł podpowiada "BIERZ,BIERZ SZYBKO" i to wcale nie szeptem :twisted:

jak bedzie trzeba i polecisz po moto sie sie z okolicy pozbiera paru "specjalistow" i podlecimy na wspolne ogledziny :)

Truteń ja na twoim miejscu wziąłbym ze sobą, któregoś z mechaników, bo sam jak pojedziesz to i tak klapki na oczach będziesz miał. I okaże się potem że muszisz więcej dołożyć niż ustawa przewiduje, hajsu zabraknie i będzie tylko stał.

Rozumiem Twoja radość, ale szczerze podpowidam ;)

I trzymam kciuki oby wszystko dobrze poszło... ;)

Delta dobrze gada! ... Zrob tak jak ja! O 16 decyzja ze lece jakies 300km po moto busem, o 16:30 wyplata kasy z konta, o 17 powrot z pracy gdzie czekał jzu na mnie Fala.. O 24 w Lublinie po moto, krtoka przejazdzka, moto na pake, powrot prosto do pracy :):)

Spontan wypalil, moto w wyjatkowym stanie i niezly egzemplarz 8-)

..na szczescie nie przyszlo mi plakac po kilku dniach od zakupu ;)

TomTom zazwyczaj takie spontany jak opisany przez Ciebie to udane zakupy ;) Po prostu coś Ci mówi że to jest to i trzeba jechać..

Jest tam u was niedaleko od Kalisza jakiś szpec od Dukatów żeby pomógł mi w ocenie moto, bo nie wiem czy da radę ściągnąć chłopaków z Poznania z serwisu, bo jak będę się wybierał do Wlkp to raczej na weekendzie, a każdy chce mieć weekend wolny zwłaszcza że teraz pewnie mają niezły zapiernicz przed sezonem.

TomTom zazwyczaj takie spontany jak opisany przez Ciebie to udane zakupy ;) Po prostu coś Ci mówi że to jest to i trzeba jechać..

Jest tam u was niedaleko od Kalisza jakiś szpec od Dukatów żeby pomógł mi w ocenie moto, bo nie wiem czy da radę ściągnąć chłopaków z Poznania z serwisu, bo jak będę się wybierał do Wlkp to raczej na weekendzie, a każdy chce mieć weekend wolny zwłaszcza że teraz pewnie mają niezły zapiernicz przed sezonem.

Jakichś mechaniorów raczej nie ma którzy by Ci prześwietlili moto jak trzeba.. Ja jestem z samego Kalisza, Fala, Bylly 50km dalej z Jarocina.. Chopaki juz troche wiedzą, może by pomogli.

Ale jak chcesz konkrety to sądze ze tylko specjaliści ..

Truteń jak z Poz chłopaki nie będą mieli czasu to pytaj motomaniaxów z wawy, może któryś bedzie mógł.

Dobra niech tylko zima zelży to jadę po niego :) W sumie to taką decyzję podjąłem już w momencie jak przeczytałem post TomToma o tej dusi :p

TomTom jak będę bliżej znał termin to zwrócę się z prośbą do Ciebie i Fali o pomoc w ocenie tego motocykla.

Jeszcze jedno pytanie bo nie znam się na tego typu dukatach. A jest jeszcze do sprzedania 996sps na desmosilesi z wydechami sharka, sportowymi setami i karbonowymi owiewkami za ok 14tys. Zna ktoś ten egzemplarz? http://desmosilesia.pl/forum/viewtopic.php?t=506

No i znowu pytanie co robić? Kuszą trochę te felgi pięcioszprychowe do których mam również słabość, ale w tym z Kalisza są termiki no i cena niższa - zawsze zostałoby trochę kasy na serwis przy tym z Kalisza. Czy wersja 996sps różni się silnikowo od zwykłej 996?

Gdybym osobiscie miał wybierac, to najpierw poszukałbym i poczytałbym o tym 996 z Desmosilesii - zazwyczaj uzytkownicy for piszą o swoich przejsciach z maszyną i z ich postów można sie wiele dowiedzieć. Niby cena wyzsza ale jest w nim duzo dodatkow za które warto zaplacić - jednakże w razie ewentualnej wywrotki naprawa carbonów o niebo drozsza

Z ogłoszenia wynika, że nie oryginał, bo ma ECU 5,9 - a powinien mieć P8.

Ciekawe czy ktoś to też będzie weryfikować...tylko tutaj trudniej, bo trzeba wejrzeć we wtryski i na wałki rozrządu...

Pozdr. J-999

P.S. Czym się różnią 996 od 996 SPS, wujek Google Ci powie....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.