jarro 0 Napisano Luty 11, 2011 Mam równiez prośbe do was bo ukazał sie ostatnio ducat na alegro i mam pytanie czy któś mniejwięcej mieszka w okolicy jego żeby go oglądnął i stwierdził czy jest sens dalej ze sprzedającym rozmawiać,a może znacie już temat.Ja rozmawiałem juz z nim ale wiadomo przez telefon mozna wiele usłyszeć.Będe bardzo wdzięczny i czekam na info,pozdrawiam. http://aukcjewp.wp.pl/ducati-1098-sp-de ... 24836.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 11, 2011 Ludzie jesteście niesamowici, macie oferty klubowych porządnych 1098 a szukacie nie wiadomo czego... Przejrzyj dział Sprzedam, jest w Jedwabnem k/ Łomży 1098 na full 70 mm Termignioni, przetestowany przeze mnie w bardziej atrakcyjnej cenie, jest 1098 Rafiego, chyba lepszy wybór niż "desmotronic" ( !!!!!!!!! :o :shock: )...i na dodatek SP( :lol: )... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarro 0 Napisano Luty 20, 2011 Zamierzam przejechac sie po tego ducata i sprawdzic czy jest tak jak wogłoszeniu wstepnie ustawiłem się z mechanikiem z wawy zeby pomógł mi ocenic moto za co jestem mu bardzo wdzięczny.Polece w nastepnym tygodniu i mam nadzieje ze sie nie rozczaruje.Powiem wam ze zachorowałem na ducata i juz oczekiwanie na zakup to masakra,ale wiem że trzeba podejsc spokojnie do sprawy zeby nie było rozczarowan.Pozdrawiam was. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Luty 20, 2011 kolega klekot ma rację ;), sprawdz ofertę bo warto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxtreme 0 Napisano Luty 20, 2011 A coz to za nowy model? Zwykla 1098 a w cenie conajmniej s-ki. Opis to jakis wymyslony, standard a 180KM :lol: Widze, ze niektorzy to nie wiedza nawet na co patrza :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 20, 2011 No właśnie, ciekaw jestem skąd ludziom się biorą takie głupoty, przecież Ci co się znają, a raczej do takich osób oferta jest skierowana, (krótkoszyjny nawet nie spojrzy w kierunku 2 cylindrów) zna się na rzeczy i w mig rozpozna łat da fak... na dodatek zostaje internet i google... To zwykła wersja i tyle, a dziwi mnie rok - 2009 skąd się wziął, powinien być już model 1198, a ciul z tym, a ja wiem o 1098 co ma ok. 900 km najechane aha... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Truten 0 Napisano Luty 20, 2011 http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0517230268 Nie wiem... wątpię ale.. może o to chodziło autorowi ogłoszenia?? :?: Co nie zmienia faktu że ja na twoim miejscu posłuchałbym klekota i najpierw obejrzał 1098 od kogoś z forum. Dlaczego??? - Myślę że jest to tak oczywiste, że nie muszę tego uzasadniać. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarro 0 Napisano Luty 20, 2011 Nie powiedziałem ze nie ogladne ofert z forum wiem że rafi ma do sprzedania sprzeta i tez o czym klekot pisze.Wiem równiez zę opis tego chłopaka mija sie z prawda bo te sp to troche sie rozpedził i po numerze win doszedłem ze wyglada raczej na 2008 rok ale może zarejestrowany w 2009,nieraz niektórzy nie wiedza co sprzedaja no że ducati to wie,w razie w ustaliłem z gościem że jak cos z moto nie tak to zwraca mi za paliwo.A po drodze odwiedze też może inne moto. Do tej pory wszystkie moto ściągałem z niemiec i nie zawiodłem się ale były japonce o których miałem wieksze pojecie,ale niestety tam ducaty są droższe niż np ze stanów.Dzieki z góry za uwagi i porady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxtreme 0 Napisano Luty 21, 2011 dziwi mnie rok - 2009 skąd się wziął, powinien być już model 1198, a ciul z tym, Z tymi datami produkcji to jet troche namieszane. Moja 1098s z ostatniego wypustu byla wyprodukowana w 2008. Nawet ja ogladalem w salonie w grudniu 2008. Jak ja kupilem i przywiezli do domu to byl luty. Zarejestrowana wiec byla w 2009 i taki ma rok produkcji wpisany w dowodzie rejestracyjnym. Chociaz numer rejestracyjny jest 58 (w UK po rej. rozpozna sie rok zarejestrowania) czyli 2008 a dokladniej miedzy wrzesniem 2008 a marcem 2009. Ale tutaj jest to troche inaczej :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 21, 2011 No tak, ale nie chodzi o rok rejestracji tylko produkcji - a to łatwo sprawdzić: 10 cyfra VIN-u. Ale najlepsze "kwiatki" i tak należą do celników - przykład: np. H-D rocznicowy- wiadomo - 2003 rok, a znajdą na takiej małej naklejce, gdzie napisany jest np rok produkcji okablowania, lub regulatora napięcia lub wahacza tylnego- 2002 i wpisują bzdurę w papiery- czyli 2002 rok. Tak samo było w przypadku pewnego 1098 rok produkcji 2007, a chcieli wbić 2006 ( bo taką datę znaleźli na jakiejś naklejce- a nie patrzyli w papiery, czy numery VIN) - gdzie jeszcze nikt nie słyszał o takim modelu - pierwsze testy były jak się nie mylę w Kylami w lutym lub marcu 2007 roku... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 27, 2011 No tak, ale nie chodzi o rok rejestracji tylko produkcji - a to łatwo sprawdzić: 10 cyfra VIN-u No nie do końca, bo pierwsze egzemplarze z danego roku produkcji noszą oznaczenie z poprzedniego roku, bo ramy przeca wcześniej się produkuje włączając w to cechowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 27, 2011 Różnie na różnych rynkach to jest, ale zawsze 10 cyfra jest rokiem modelowym przynajmniej w Ducati, reszta to różne "zabiegi" czy to odmładzaczy motocykli, czy niedoświadczonych celników,czy różnic w rejestrowaniu modelowym w różnych urzędach rejestracyjnych na świecie... zresztą podałem przykład: 1098 na naklejce celnicy znaleźli listopad 2006, ale VIN dokładnie określa 2007, oczywiście chcieli wpisać 2006 rok, nigdy nie spotkałem się żeby na np. 1098 Vin 10 cyfra była 6 ... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 27, 2011 Różnie na różnych rynkach to jest, ale zawsze 10 cyfra jest rokiem modelowym przynajmniej w Ducati, reszta to różne "zabiegi" czy to odmładzaczy motocykli, czy niedoświadczonych celników.Pozdr. J-999 A wcale, że nie 8-) Np 1098 z początku 2008 roku będzie miała na ramie 7demkę, mimo, że w papierach z fabryki produkcja jest z 2008. Wiem, pracowałem u importera i z tematem się spotkałem. W Polsce się na to zwraca uwagę, u Włochów nie. Np. Sportclassic-i z 2006 roku, które fabryka miała na stoku, nie były w ich mniemaniu stare tylko nowe, i sprzedawane były po normalnej cenie a nie zaniżonej ze względu na numer na ramie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 27, 2011 Możliwe, ja nigdy się z tym nie spotkałem, nieważne czy Ducati czy jamaha...a z motocyklami mam do czynienia od 30 lat non stop... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach