Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
PitrAS

620 z Wawy

Polecane posty

Ciekawe, może niech się zdecydują, czy salon Polska czy tłumaczenie dokumentów, i nieoryginalne drobne detale + "drapnięty" dekiel sprzęgła, no i bezwypadkowość szlag trafił...

Pozdr. J-999

Dzieki :)

Ten salon i tlumaczenie tez mnie, nie tyle nawet zdziwilo, co rozsmieszylo.

Po 6 miesiacach szukania motocykla zrozumialem, ze bezwypadkowosc u sprzedawcow oznacza - motocykl nie jest skladany, a to ze lezal raz, czy dwa to normalne uzytkowanie ;)

Co sie zalicza do tych nieoryginalnych detali, bo wlasnie na ich wskazaniu najbardziej mi zalezy?

A obcierka na deklu znaczy wg Was że wypadkowy? jak się złamie klamka hamulca przy wprowadzaniu do garażu to już nie jest bezwypadkowy? ;)

bez jaj panowie - pomijając kwestię semantyczną (wypadek = kolizja połączona z hospitalizacją uczestnika) to jeżeli moto delikatnie się śliznęło, lub cofający samochód trącił moto i się przewróciło, to dla mnie taki motocykl jest motocyklem bezwypadkowym. Jednakże w rozmowiue czy to telefonicznej czy w 4 oczy, należy o tym fakcie poinformowac kupującego

maszs nr do theodora, moto jest w warszawie, zamów u theodora oględziny motocykla i po sprawie. koszt takiej usługi jest relatywnie niewielki jesli wezmiesz pod uwagę mozliwe koszty braku fachowej wiedzy przy odględzinach, gdyż nieserwisowany ducat potrafi boleśnie uderzyć po kieszeni

Widziałem ten motocykl, jest dośc w mojej ocenie zaniedbany, nie wyglada na ten przebieg, mieszane opinie sa także o tym komisie - poczytaj w necie.

Czy on przypadkiem nie ma wymienionego napędu przy 8 000 km?? A nie 24-30 ?

No i jak to jest z tą przednią pojedyńczą tarczą ? Czy ta wersja nie powinna ich mieć 2 ? Pojęcia nie mam, ale zwracam na to uwagę, bo prawdziwy dark chyba ma jedną "5cio szprychową" ? W razie jakiekolwiek kontroli sprawdziłbym tą tarczę czy czasem rantu nie posiada...

Wcale nie jestem przeciwnikiem " powypadkowych" motocykli i uważam, że właśnie to one napędziły w o wiele większym stopniu koniunkturę motocyklową w naszym kraju,niż motocykle nowe, "...po prostu to jest miś na skalę naszych możliwości...", gdyby nie to, o jeździe Ducatem mógłbym marzyć..., ale zawsze trzeba być ostrożnym i wnikliwym...i podliczyć kalkulację późniejszych kosztów. Ja kupiłem 999 w zestawie sama rama bez dynama, tzn. był silnik,rama i układ jezdny, resztę musiałem sobie poszukać..., ale widziałem co kupuję i wiedziałem w co się pcham...

Pozdr.J-999

Pewnie gdyby nie brakowalo mi 1000 zl do samego motocykla (a potem rejestracja + wszytskie drobiazgi: oleje, filty itd. + ewentualne 2%), to bym skorzystal z fachowej wizyty.

Dzieki za wszystkie uwagi, teraz juz chyba wiem, ze nie ma sie co interesowac tym egzemplarzem.

Hmmm....

to chyba właśnie wersja Dark - z pojedynczą tarczą hamulcową, no i chyba lusterka oryginalne...w sumie, nie ma co język strzępić, jeśli się dokładnie nie obejrzy...taka prawda...

Pozdr. J-999

Instrukcja monsterowa z 2004r. mówi, że:

Ducati Monster 620 Dark - dwie tarcze, sześć biegów,

Ducati Monster 620 Dark Single Disc (Monodisco) - jedna tarcza, pięć biegów. Ponadto miał z tyłu zębatkę 46z a nie 48z.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.