Wilson 0 Napisano Luty 14, 2011 Szukam wydechu do mojej S2R 800. Polećcie mi marki i konkretne modele. Gdzie najlepiej kupić wydechy ? Chciałbym mieć je tak jak w oryginale - po jednej stronie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 14, 2011 odezwij się do Darka Musielaka vel musieli www.motomaniax.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arachnia 1 Napisano Luty 14, 2011 pełny tytanowy układ arrowa :thumbup: http://cgi.ebay.pl/Arrow-Kit-Completo-T ... 56352e38b2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wilson 0 Napisano Luty 17, 2011 Arrow wymiata! :) Co daje pełna wymiana układu wydechowego oprócz dźwięku i wyglądu? Wzrost mocy pewnie będzie znikomy ale może na tyle duży, że będzie odczuwalny? Czym różnią się wydechy np. arrowa, termignoni czy zard od oryginalnych? Czy jest sens wymiany? Kiedyś przeglądając forum natknąłem się na posty "Edzia" (nie jestem pewien pseudo), który zajmuje się podrasowywaniem układów wydechowych - może lepiej zwórcić się do niego zamiast kupować nowe kominy? Zastanawia mnie jeszczo jedno: Ducati wydało pewnie masę $$$ na testy i dobór odpowiednich układów wydechowych do swoich modeli. Jak to się ma do tego co proponują firmy zajmujące się ich produkcją? Odpowiedzcie mi proszę na pytania i pomożcie w wyborze. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
edzio 0 Napisano Kwiecień 4, 2011 Przerabiałem już dużo kominów do S2R, S4R na ładniej i głośniej brzmiące Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Kwiecień 5, 2011 Wydechy Termignoni oprócz końcówek lub pełnego przelotu powinny zawierać, pełno przelotowy wkład filtra powietrza oraz ECU z odpowiednią mapą, no i oczywiście db kilery. Różnice to: - dźwięk (brzmienie wydechów) - masa, wielkość - wygląd - materiały z których są wykonane - cena Najlepiej widać różnicę hamując przed i po zmianie wydechu, krzywa mocy i momentu oraz strojenie motocykla. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach