davidson 1 Napisano Marzec 15, 2011 Hej, Mam pytanie. Czy ktoś z Was słyszał (lub widział) na naszych drogach Pantaha 600? Czy ktoś zna kogoś kto jest w posiadaniu takiego cudeńka? Wczoraj gadałem z gościem który miał takowego (!) w latach wczesnych dziewięćdziesiątych. Sprzedał go w 1994 (około). Podobno był to jedyny Pantah w Polsce (w co nie wątpię). Gość jest z okolic Iławy. Ciekawi mnie, czy biedak nie leży gdzieś zapomniany w wilgotnym, mazurskim garażu? Czy może dawno skończył na złomie? :( ...Chętnie odnalazłbym go i przygarnął! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Marzec 16, 2011 Nie tylko Ty byś przygarnął, w zeszłym roku we wrześniu przegapiłem Alazzurrę 650, lub 600( jeszcze mnie c...j szczela jak se przypomnę z jakiego powodu...) poszła do gościa co ją tnie( brrr...) i przerabia na cafe racera , a była w stanie oryginalnym, tylko nieco zapeziała od stania, była w Gdańsku,na czarnych tablicach jeszcze aha...a poszła poniżej 2000 złote. Być może o to chodziło, bo to też " Pantah"- można tak powiedzieć.... Pantah to me pierwsze zauroczenie Ducatami, tak wogóle...od tego załapałem krejzola :lol: Pozdr. J-999 P.S. Ale coś se jeszcze kupię.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Marzec 16, 2011 Alazzurra w Gdańsku? ... może gość nie zniczy jej całkiem? Może tylko zdejmie owiewki i przyjdzie mi go kiedyś spotkać na żywo? Na sprowadzonego Pantaha to mnie nie stać ale Alazzurra 650 jest motocyklem na który poluję :) ... niedawno była 350 na Allegro ale bez papirów, może jest ich jeszcze kilka gdzieś w Polsce i czekają na zmartwychwstanie?! :) ...a co do tego Pantaha z Iławy to nie była Cagiva! Widziałem jego stary brief z Niemiec. To był Pantah 600 SL (!!!) nie TL (tylko nie pamiętam który był rocznik). Były w ogóle Alazzurry 600? Czy tylko 350 i 650? Tak swoją drogą, Pantah to też jeden z moich pierwszych ulubionych... oczywiście zaraz po 900MHR :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Marzec 16, 2011 Z serii zaginione Ducaty to wiem o jednym singlu, który dosyć gwałtownie się był zepsuł (o drzewo) i został sprzedany w okolice stolicy w czasach tzw. słusznie minionych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Marzec 16, 2011 Chodziło mi o 650- tkę- mój kiks..., ale faktycznie to nie problem zrobić od 350 do 750 ( np. Paso) -)))... Wspomniana Cagiva była w Gdańsku, a pojechała zdaje się na południowo - wschodnie rubieża Rzeczypospolitej... Pozdr. J-999 Czasem obserwuję ślady po niej, i czekam aż chłopakowi coś pierdaknie jak zapomni pasków wymienić ( a to przypadkowy amator włoszcyzny...), wtedy może odkupię....gość wystawiał zbiornik i owiewki na handel, resztę ciął.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zulus 1 Napisano Marzec 19, 2011 Chodziło mi o 650- tkę- mój kiks..., ale faktycznie to nie problem zrobić od 350 do 750 ( np. Paso) -)))...Wspomniana Cagiva była w Gdańsku, a pojechała zdaje się na południowo - wschodnie rubieża Rzeczypospolitej... Pozdr. J-999 Czasem obserwuję ślady po niej, i czekam aż chłopakowi coś pierdaknie jak zapomni pasków wymienić ( a to przypadkowy amator włoszcyzny...), wtedy może odkupię....gość wystawiał zbiornik i owiewki na handel, resztę ciął.... ...a właśnie że nie! Jest w Nowym Dworze gdańskim. Nie pocięta, nie ruszona itd. Kolega zna się na motocyklach, ma parę klasyków (nawet w kartonach:) ) ,uwielbia włoszczyznę i trochę się na niej zna. Możliwe że sprzecior będzie do sprzedania. Ma moją wizytówkę, a ja mam do niego nr telefonu. I o. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Marzec 19, 2011 Zulu, to zapewne inny motocykl..., Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zulus 1 Napisano Marzec 19, 2011 Alazzurra 650-koleś kupił ją w Gdańsku za 1800zł. Jest zalogowany na jakimś tam forum i chciał go przerobić na cafe racera. Coś tam się lekko blokuje na pierwszym biegu. Zrobię zdjęcia bliżej wiosny i Ci wyślę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Marzec 19, 2011 Ten sam... Jak dobrze słyszeć, że nie będzie jej ciął..., :clap: ( bo takie wieści mnie doszły, na szczęście wyssane z palca...) nic to nie ta sztuka to inna się trafi...powoli się nie napieram, mam zresztą na oku jedną, tylko daleko, a z urlopami u nas krucho... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxtreme 0 Napisano Marzec 22, 2011 Chodziło mi o 650- tkę- mój kiks..., ale faktycznie to nie problem zrobić od 350 do 750 ( np. Paso) -)))...Wspomniana Cagiva była w Gdańsku, a pojechała zdaje się na południowo - wschodnie rubieża Rzeczypospolitej... Pozdr. J-999 Czasem obserwuję ślady po niej, i czekam aż chłopakowi coś pierdaknie jak zapomni pasków wymienić ( a to przypadkowy amator włoszcyzny...), wtedy może odkupię....gość wystawiał zbiornik i owiewki na handel, resztę ciął.... ...a właśnie że nie! Jest w Nowym Dworze gdańskim. Nie pocięta, nie ruszona itd. Kolega zna się na motocyklach, ma parę klasyków (nawet w kartonach:) ) ,uwielbia włoszczyznę i trochę się na niej zna. Możliwe że sprzecior będzie do sprzedania. Ma moją wizytówkę, a ja mam do niego nr telefonu. I o. Sebo, a kto to? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zulus 1 Napisano Marzec 23, 2011 Chodziło mi o 650- tkę- mój kiks..., ale faktycznie to nie problem zrobić od 350 do 750 ( np. Paso) -)))...Wspomniana Cagiva była w Gdańsku, a pojechała zdaje się na południowo - wschodnie rubieża Rzeczypospolitej... Pozdr. J-999 Czasem obserwuję ślady po niej, i czekam aż chłopakowi coś pierdaknie jak zapomni pasków wymienić ( a to przypadkowy amator włoszcyzny...), wtedy może odkupię....gość wystawiał zbiornik i owiewki na handel, resztę ciął.... ...a właśnie że nie! Jest w Nowym Dworze gdańskim. Nie pocięta, nie ruszona itd. Kolega zna się na motocyklach, ma parę klasyków (nawet w kartonach:) ) ,uwielbia włoszczyznę i trochę się na niej zna. Możliwe że sprzecior będzie do sprzedania. Ma moją wizytówkę, a ja mam do niego nr telefonu. I o. Sebo, a kto to? Marcin Tołdi :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxtreme 0 Napisano Marzec 23, 2011 Nawet nie wiedzialem, ze Toldi ma cos jeszcze wloskiego oprocz ST :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toldi 0 Napisano Marzec 25, 2011 Nawet nie wiedzialem, ze Toldi ma cos jeszcze wloskiego oprocz ST :D oj Remi, taki stary a tak mało wie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Luty 3, 2012 i masz, znalazl sie... tylko nic z niego nie rob, odrestauruj i poleruj! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VooDoo 0 Napisano Luty 2, 2014 Teraz ja mam tego pantaha :twisted: na chwilę obecną prezentuje się tak. (jeszcze nie jestem pewien czy globus znajdzie zastosowanie w tym motocyklu) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ducatista Napisano Luty 3, 2014 Alazzurra 650-koleś kupił ją w Gdańsku za 1800zł. Jest zalogowany na jakimś tam forum i chciał go przerobić na cafe racera. Coś tam się lekko blokuje na pierwszym biegu. Zrobię zdjęcia bliżej wiosny i Ci wyślę. ...jakiś czas temu był też właśnie wystawiona owa Cagiva alazzurra z N D Gdańskiego mam nadzieje że nie wiele zostało do ukończenia i koleś który ją kupi odbuduje ją do oryginału i "nie skończy na półce z książkami" :) ;) http://allegro.pl/cagiva-alazzurra-i3922363553.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Luty 3, 2014 Super! Z ciekawością czekam na kolejne rezultaty przemiany :) ... swoją drogą zacne miejsce dla tej ramy - koło Biblii ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 3, 2014 VooDoo, o ile pamięć mnie nie myli to był kiedyś TL, ale nic nie umniejsza jego Pantahowości :wave: Jak będziesz miał jakieś pytania to dawaj, postaram się co nieco odpowiedzieć, o ile będę znał odpowiedź na owe :mrgreen: Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VooDoo 0 Napisano Luty 3, 2014 Podejrzewam że rama na półce poleży do zimy powód jak to zazwyczaj bywa- czas i pieniądz. Do zimy mam zamiar kupić części i zrobić remont silnika. Gdy go kupiłem miał tył ramy zagięty do góry- został wyprostowany, teraz nadaje się na cafe racera. Przerabiać będę bez cieć oryginalnych elementów, te które zostaną użyte zmienią kolor reszta trafi na półkę. VooDoo, o ile pamięć mnie nie myli to był kiedyś TL, ale nic nie umniejsza jego Pantahowości :wave: Jak będziesz miał jakieś pytania to dawaj, postaram się co nieco odpowiedzieć, o ile będę znał odpowiedź na owe :mrgreen: Pozdr. J-999 Kiedyś ktoś gdzieś wpisał na tabliczce SL zamiast TL :roll: Dzięki z pewnością skorzystam :razz: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 3, 2014 Jak zobaczyłem w jakim otoczeniu stoi, to zrozumiałem, że pytań za wiele nie będzie :mrgreen: ... Podstawa podnóżków pasażera i kierowcy w TL jest z amelinium, a SL wyspawana stalowa jakoś tak kojarzę, za to tylne amorki pasują mi do SL-a...ale sprzęt zabytkowy już...i zacny...Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Luty 3, 2014 (edytowany) Jak zobaczyłem w jakim otoczeniu stoi, to zrozumiałem, że pytań za wiele nie będzie :mrgreen: ... VooDoo to latorośl Doctore Macieja Zet Młode pokolenie doktorów od włoszczyzny rośnie. Edytowano Luty 4, 2014 przez Moderator003 p.29 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach