bialy114 1 Napisano Marzec 19, 2011 Może mi ktoś mądry powiedzieć do czego służy (lub jest potrzebny) mikrowyłącznik zaznaczony na foto ? Na co ma on wpływ, czym steruje ? Co się stanie, gdy nie będzie działał prawidłowo ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 19, 2011 Jest to czujnik wycisnietego sprzęgła. Jego działanie sprowadza się do mozliwości odpalenia motocykla z wrzuconym biegiem tylko w momencie rozłaczonego napedu. W przypadku zapiętego biegu i niewcisniętej dźwigni sprzęgła rozrusznik nie zatarga. Uszkodzenie lub brak czujnika uniemożliwi odpalenie motocykla na biegu. Oczywiście często się zdaza że motocykle nie maja dawno tego czujnika i zmostkowaną jego wiązkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arachnia 1 Napisano Marzec 19, 2011 czyżby instalacja niestandardowych klamek bez bolca 8-) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 19, 2011 Theo - jak zwykle - mistrz świata i okolic :mrgreen: Dzięki Bracie. Ostatnio mi się "toto" poluzowało i wyskoczyło ze spinek. Wtyknąłem, spinki przyjęły i jest Si. Lecz działo się to w obecności mojego "Stiga" (gothrider) i zachodziliśmy w głowę co to za pieruństwo :lol: :mrgreen: Na dodatek Michał miał zagwostkę, czy po wymianie klamek ten switch będzie działał prawidłowo, a jeśli nie to "co wtedy" ? Sprawa wyjaśniona - spokój sumienia ocalały :D Wielkie dzięki Theo :thumbup: :clap: czyżby instalacja niestandardowych klamek bez bolca 8-) ? U koleżki zza miedzy - gothrider ;) :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arachnia 1 Napisano Marzec 19, 2011 czyżby instalacja niestandardowych klamek bez bolca 8-) ? U koleżki zza miedzy - gothrider ;) :D Mozna zrobic z kątownika. Własnie wczoraj taki został mi podarowany i działa :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 19, 2011 Przekażę Michałowi - chłop zapracowany (szykuje dwa sprzęty na sezon) Dzięki za info. BTW - jeśli się tylko pamięta, żeby sprawdzić, czy jest "Luz" przed (!) odpaleniem, to ten wyłącznik można sobie .... podarować ;) :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arachnia 1 Napisano Marzec 19, 2011 jesli nie ma luzu to zdaje sie ze nie zapali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 19, 2011 odpiecie czujnika z wiązki uniemozliwi całkowicie odpalenie na biegu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach