Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

MrZaus

Monster 696+ ABS 2008 Płock - prośba o pomoc

Polecane posty

Cześć!

Tu aukcja: http://otomoto.pl/oferta/ducati-696-ducati-monster-696-ID6y3BrF.html

Ktoś zna ten sprzęt? Dziwi mnie, że ma biały pas, a na zbiorniku czarny - z tego co wiem, to zazwyczaj biały pas jest przez cały motocykl. Nasuwa to myśli o burzliwej historii maszyny. Wymienione lusterka to akurat plus, bo oryginalne są słabe, ale również może to być jakiś niepokojący sygnał.

W weekend wyjątkowo będę w Warszawie, ale będę dysponował ograniczonym czasem. Myślę, że marne szanse, ale nie zaszkodzi spytać. Czy ktoś mógłby ze mną w sobotę rano podjechać z Warszawy do Płocka na oględziny i w razie czego odstawić na 11 z powrotem do Warszawy? Oczywiście zwrot za paliwo i gratyfikacja do uzgodnienia.

Dzięki za każdą odpowiedź i LwG!

KGr    1
Napisano (edytowany)

696 nie mialo malowania z bialym pasem, to bylo tylko w 1100 Evo (lacznik zbionika byl tam tez bialy). Natomiast to nie sa plastiki z 1100 EVO - tam pasy mialy jeszcze po bokach cienkie biale paski. Powiedzialbym raczej, ze wygladaja jakby ktos je nakleil sam - do zobaczenia na zywo czy tak jest faktycznie.

I tak jak pisal Waldi - ten egzemplarz ABSu nie ma. Nie widac czujnikow a i chyba w 2008 roku nie byl oferowany ABS... 

2013_Ducati_Monster_1100_EVO_427371_i0.p

Edytowano przez KGr

Dzięki! Właśnie wiem, że w 08 nie było ABS, ale może to jest już model na 09? Chociaż skoro nie widać czujników...

Takie info z VIN:

MTCY DUCATI M696+ 09 EUR RED R-B STD, data produkcji 24.06.2008, sprzedany we Włoszech, 04.07.2008

Napisano (edytowany)

Czasza światła przedniego jest czarna - u mnie jest srebrno czarna, klamki tez nie są w oryginale. O niczym to nie świadczy ale te klamki wyglądają mi na dorzucone na szybko i tanio, bo kto zamontowałby tak brzydkie akcesoryjne dźwignie ;)   

Nie wiem może były jakieś wersje z czaszą czy klamkami - ja o takich nie słyszałem.

Edytowano przez Kwinto

KGr    1

Obudowe lampy akurat sporo osob w ten sposob "tuninguje". Co do klamek - nie wiem. Ale obecnie dukaty wyjezdzaja z czarnymi :)

We Włoszech sezon motocyklowy trwa 12 miesięcy w roku, no i tam motory służą do codziennego użytku, więc ten przebieg myślę  zamiast " 1 " na przodzie powinien mieć " 7 lub 8 " a może i więcej.

Napisano (edytowany)

Czarne klamki, obecne może i tak ;) ale nie z tamtego okresu. Te tu są podobne do oryginałów ale u mnie i w tych 696 co miałem okazje looknąć są srebrne, jakby amelinium a jak wiadomo amelinium nie pomalujesz :D    

Edytowano przez Kwinto

I tak na marginesie kolego - w naszym garażu masz dobrze doposażone, krajowe 696 w podobnej cenie. Może lepiej zacząć od tego ;) 

KGr    1
Napisano (edytowany)

Nie ma.

Jak nie jestes w stanie dopatrzyc czujnika przy kole (no wiesz, to "ponacinane kolko") to w 696 jeszcze 2 rzeczy sa dosyc wyrazne:

1. wzdluz przednich przewodow hamulcowych idzie jeszcze doczepiony czarny przewod

2. przewod hamulcowy najpierw wchodzi pod zbiornik (tam jest modulator ABSu) i dopiero potem wychodzi do klamki

Tak jak tutaj:

photo-34-1.jpg

A tutaj bez:

ducati-monster-696-e-1100-abs-2010_1.jpg

i pogladowo sensor:

PA401N-3.jpg

Edytowano przez KGr

Dzięki za objaśnienie :) Czujnika przy kole nie widzę, ale przewody jak najbardziej :)

Dzięki za objaśnienie :) Czujnika przy kole nie widzę, ale przewody jak najbardziej :)

gdzie?

Sprzedawca to Janosik z otoMoto. Sam kupiłem u niego Monstera.

Ciekawe że tego wystawia jako osoba prywatna a nie pod logiem firmy...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.