Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

DARc

UWAGA - Diavel (i inne nowe modele) zagrożony!!

Polecane posty

Oprogramowanie naszych Diabłów ma wadę/lukę, przez którą niezabezpieczone mechanicznie sztuki w pewnych przypadkach mogą nam zniknąć z przed knajpy/domu :(

Nie wiem czy bardziej zwiększam Wasze ryzyko publikując to czy lepiej było milczeć… Ale uznałem, że „Bad guys” mogli się o tym już dowiedzieć i chyba lepiej byśmy wszyscy mieli szansę zabezpieczyć się ZANIM oni się dowiedzą i użyją tej wiedzy  (a na pewno wcześniej czy później tak będzie…) :(

Dopóki Ducati nie poprawi tego i nie wezwie na akcję serwisową to nie podam więcej szczegółów, ale POLECAM GORĄCO przejściowo wykonanie ZAWSZE dodatkowego cyklu opisanego poniżej JEŚLI kiedykolwiek uruchomiliście Diavela z kodu PIN (nawet jeśli to było rok temu…).

Cykl dodatkowy -> KeyOn bez obecności kluczyka (tak by Diavel poprosił o PIN) oraz NIE PODANIE kodu PIN + wyłączenie moto (KeyOff).

Jeśli później uruchamiacie Diavela z kluczykiem to już nie musicie tego cyklu powtarzać. Chyba, że znowu użyjecie kodu PIN do startu moto.

Jeśli ktoś ma PIN całkiem wyłączony i nigdy go nie używał to też jest bezpieczny.

LWG

P.S. – Nie mam możliwości weryfikacji tego na innych nowych modelach Ducati z systemem HandsFree, ale BARDZO możliwe, że inne też mają podobny błąd pozwalający ukraść nasze cacko w kilkanaście sekund :(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.