Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
grodzish

S4R gaśnie

Polecane posty

A więc dokonałem nowego zakupu i znalazł się u mnie S4R z 2005. 600 -ka poszła w rozliczeniu(sentyment pozostał). Ale do rzeczy. Po pierwszych jazdach próbnych wyszła pierwsza usterka. Przejechałem się kawałek i monsterek nagle mi zgasł. Zajechałem do garażu i postawiłem na bocznej nóżce, silnik pracował na biegu jałowym i również zgasł. Odpala normalnie, w sumie przydarzyło mi się to kilka razy. Proszę o jakieś porady.

A tak na marginesie, prawdziwy z niego potwór :twisted:

Typowa przypadłość silników desmoquattro z "monsterowym" układem wtryskowym. Pożądna, precyzyjna synchronizacja podciśnień i kalibracja TPS-a. Szczególna uwaga należy się By-passom przepustnic.

Rozumiem, że będę mógł to u Was zrobić jak i przegląd całego motocykla. Gdy tylko przebrnę przez proces rejestracji, zamówię wizytę na jakiś termin. Gdy podjadę z rana obrobicie się z nim przez jeden dzień?

Kwestie indywidualne wizyt serwisowych prosiłbym kierować na maila.

Przepraszam że w tym temacie, ale dziwi mnie, że pomimo, że cennik wisi na Waszej stronie, ceny zawsze chcecie podawać na PW. Czy jest szansa zeby dowiedzieć się z czego to wynika?

Rozumiem że jakies wieksze ingerencje, naprawy wiązane itp ustala sie indywidualnie, ale podanie ceny wymiany pasków czy regulacji luzów zaworowych są chyba stałe prawda?

Niestosownym byłoby traktowanie ogólnego forum jako tablicy ogłoszeniowej. Po prostu nie wypada. Jest dział "reklama". Są też odnośniki do strony naszego serwisu. Byłoby niegrzecznie używać klubowego forum w celach strickte marketingowych.

Rozumiem, niech i tak będzie, ale uważam, że jeżeli Wy się nie narzucacie, tylko ktoś zadaje pytanie "ile u WAS to kosztuje" to możnaby odpowiedzieć. Co innego byłoby gdyby ktoś pytał ile to kosztuje gdzie indziej a WY pisalibyście że u WS tyle a tyle. Chyba nie ma w tym, nic niestosownego, zwłaszcza że Darek podaje ceny części np. Ale nie mój cyrk nie moje...

Przepraszam że w tym temacie, ale dziwi mnie, że pomimo, że cennik wisi na Waszej stronie, ceny zawsze chcecie podawać na PW. Czy jest szansa zeby dowiedzieć się z czego to wynika?

Rozumiem że jakies wieksze ingerencje, naprawy wiązane itp ustala sie indywidualnie, ale podanie ceny wymiany pasków czy regulacji luzów zaworowych są chyba stałe prawda?

Coś się tak napiął? :lol:

U seerka w S4R męczyłem się z "wtryskiem" 2 tygodnie, Theo już powiedział, że ma to w doopie, ja też myślałęm co by odesłać do Maćka do Poznania, bo zieleniałem z natłoku myślenia - i weź to panie wyceń co by do cennika wsadzić... :mrgreen:

Co do Maćka.. to wielki szacun dla niego! W moim mniemaniu jest naprawde bardzo dobrym specjalistą :!:

...tak tylko wtrąciłem ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.