Bernatowitz 0 Napisano Czerwiec 3, 2011 Sprzedam dekiel do suchara - czarny bardzo lekki nie wiem z czego ale lekki jak ... no właśnie jak nie wiem co. cena - niska 100 zeta - kuriera funduję sam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernatowitz 0 Napisano Czerwiec 3, 2011 sprzedaję bo zmieniłem na to to ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Czerwiec 4, 2011 Na czarnym masz napisane z czego on jest :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernatowitz 0 Napisano Czerwiec 4, 2011 wiem wiem ale nie chciałem ryzykować - co to niby magnesium ..? ja ta archeolog jestem a nie chemik haha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Czerwiec 4, 2011 Metal ziem alkalicznych Potoczeni materiał do produkcji się nazywa Magnesium ( po polsku Magnez ) w rzeczywistości jest to stop magnezu z innymi metalami lekkimi, przykładowym takim stopem jest "elektron" i obstawiał bym, że z tego stopu właśnie pokrywa jest wykonana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernatowitz 0 Napisano Czerwiec 4, 2011 czy to dobrze..? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Czerwiec 4, 2011 Zaje...ście dobrze. Kosmiczny materiał dosłownie, wymyślony podczas I wojny światowej i zrewolucjonizował technikę produkcji podzespołów i części nawet do statków kosmicznych. Nieziemsko lekki jak sam zauważyłeś a za razem wytrzymały przy wyjątkowo małej gęstości materiału, wady to szybkie reagowanie z powietrzem (utlenianie) i wodą, niska temperatura zapłonu ( o ile jest to pył magnezowy ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernatowitz 0 Napisano Czerwiec 4, 2011 kurde ale mam kosmos haha dzięki za ciekawostki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Furious 0 Napisano Czerwiec 5, 2011 Wyobraź sobie jaki kosmos jak takie Magnesium masz napisane na kołach :D Bajka :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Czerwiec 5, 2011 albo na pokrywach silnika, kapach zaworów, pólkach, tylnym wahaczu :D I motocykla wart lot na księżyc wychodzi. Strasznie pociągnęliśmy offtopem ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernatowitz 0 Napisano Czerwiec 5, 2011 temat zamknięty - dekiel wziął w pięknym stylu klekot999 - pozdrowienia! Jak podobało się na wsi..? Pzdr. Bern. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Czerwiec 5, 2011 Fajnie masz tam, cicho i polje :-)))) Skrzynkę sprawdzałeś, chciałem Ci kawał zrobić ale nie wiedziałem czy zrozumiesz :mrgreen: ...i dałem sobie na luz ... Jeszcze raz dziękuję... Pozdr. Janek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernatowitz 0 Napisano Czerwiec 5, 2011 Fajnie masz tam, cicho i polje :-)))) Skrzynkę sprawdzałeś, chciałem Ci kawał zrobić ale nie wiedziałem czy zrozumiesz :mrgreen: ...i dałem sobie na luz ...Jeszcze raz dziękuję... Pozdr. Janek. nie wiedziałeś czy zrozumiem..? Czym Ty człowieku myślałeś w takim razie.? haha Klek dziadu y przeca ze wsi więc i rozumieć się powinniśmy. Forsę znalazłem - gumek nie! następnym razem możesz wejść normalnie otwierając bramę a nie jak Tarzan heheheh Pzdr ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Czerwiec 6, 2011 Uznałem, że górą hoop będzie szybciej hahahahah :lol: ... Next time coś Ci wywinę :lol: Już nie spamimę :lol: Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach