plpt 0 Napisano Lipiec 25, 2011 Czy przy zablokowaniu siłownika ( po wcześniejszym ściągnięciu ), skok na klamce sprzęgła może wynosić 2-3cm przy najdalszym wkręceniu śruby regulacyjnej klamki (przez całe te 3cm ciśnienie jest coraz większe, co widać po skoku siłownika, jeśli nie jest zablokowany). Na mój chłopski rozum, to powinna tam być kwestia srogiego ciśnienia i owa praca klamki powinna być ograniczona do 1cm, a nie do 3. ( czy ja dobrze kombinuje ? ). Wiem że wygląda to na zapowietrzony układ, tylko już to odpowietrzam 2 dni, a raczej umiem to robić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Lipiec 26, 2011 Napisz proszę w trochę bardziej czytelny sposób, bo niezupełnie rozumiem o co chodzi. Jeśli siłownik jest zablokowany "na sztywno" to skok klamki sprzęgła powinien się ograniczać do wybrania mechanicznego luzu w jej mocowaniu wzgledem tłoczka. Skok jałowy klamki ustawiłbym w wartości około 5-8mm na jej końcu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Lipiec 26, 2011 Zablokowany siłownik i mogę wcisnąć klamkę na 2cm. Regulacja na skraju zakresu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Lipiec 26, 2011 Zablokowany siłownik i mogę wcisnąć klamkę na 2cm. Regulacja na skraju zakresu. Zapowietrzona pompa sprzęgła, raczej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik Szymański 0 Napisano Lipiec 26, 2011 Czy przy zablokowaniu siłownika ( po wcześniejszym ściągnięciu ), skok na klamce sprzęgła może wynosić 2-3cm przy najdalszym wkręceniu śruby regulacyjnej klamki (przez całe te 3cm ciśnienie jest coraz większe, co widać po skoku siłownika, jeśli nie jest zablokowany). Na mój chłopski rozum, to powinna tam być kwestia srogiego ciśnienia i owa praca klamki powinna być ograniczona do 1cm, a nie do 3. ( czy ja dobrze kombinuje ? ). Wiem że wygląda to na zapowietrzony układ, tylko już to odpowietrzam 2 dni, a raczej umiem to robić... W jakim motocyklu i czy wymieniałeś wysprzęglik? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Lipiec 26, 2011 m620 2004. Nic nie wymieniałem poza płynem. W svłce łapie mi to po prostu lepiej, ma mniejszy skok jałowy, a tutaj jest on za duży jak mie sie zdo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach