Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
plpt

Pompa sprzęgła

Polecane posty

Czy przy zablokowaniu siłownika ( po wcześniejszym ściągnięciu ), skok na klamce sprzęgła może wynosić 2-3cm przy najdalszym wkręceniu śruby regulacyjnej klamki (przez całe te 3cm ciśnienie jest coraz większe, co widać po skoku siłownika, jeśli nie jest zablokowany). Na mój chłopski rozum, to powinna tam być kwestia srogiego ciśnienia i owa praca klamki powinna być ograniczona do 1cm, a nie do 3. ( czy ja dobrze kombinuje ? ). Wiem że wygląda to na zapowietrzony układ, tylko już to odpowietrzam 2 dni, a raczej umiem to robić...

Napisz proszę w trochę bardziej czytelny sposób, bo niezupełnie rozumiem o co chodzi.

Jeśli siłownik jest zablokowany "na sztywno" to skok klamki sprzęgła powinien się ograniczać do wybrania mechanicznego luzu w jej mocowaniu wzgledem tłoczka. Skok jałowy klamki ustawiłbym w wartości około 5-8mm na jej końcu.

Zablokowany siłownik i mogę wcisnąć klamkę na 2cm. Regulacja na skraju zakresu.

Zablokowany siłownik i mogę wcisnąć klamkę na 2cm. Regulacja na skraju zakresu.

Zapowietrzona pompa sprzęgła, raczej.

Czy przy zablokowaniu siłownika ( po wcześniejszym ściągnięciu ), skok na klamce sprzęgła może wynosić 2-3cm przy najdalszym wkręceniu śruby regulacyjnej klamki (przez całe te 3cm ciśnienie jest coraz większe, co widać po skoku siłownika, jeśli nie jest zablokowany). Na mój chłopski rozum, to powinna tam być kwestia srogiego ciśnienia i owa praca klamki powinna być ograniczona do 1cm, a nie do 3. ( czy ja dobrze kombinuje ? ). Wiem że wygląda to na zapowietrzony układ, tylko już to odpowietrzam 2 dni, a raczej umiem to robić...

W jakim motocyklu i czy wymieniałeś wysprzęglik?

m620 2004.

Nic nie wymieniałem poza płynem. W svłce łapie mi to po prostu lepiej, ma mniejszy skok jałowy, a tutaj jest on za duży jak mie sie zdo.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.