Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
cinek78

KTO KOLWIEK WIDZIAŁ,KTO KOLWIEK ZNA ??? chcę go kupić

Polecane posty

witam szanowne grono - jak w tytule - zona uparła sie na 696 w kolorze białym - tu mam takie coś:

http://otomoto.pl/ducati-696-monster-M2666216.html

zna może ktoś ten egzemplarz? może go ktos juz oblukał??? mam dosc daleko do jegomościa,a nie chce sie po 500 km wkur... jak sie okaże że moto jest z "historią" - przez tel. z nim rozmawiałem - jak każdy sprzedający zaręczał że igiełka, cene podana poddaje do lekkiej neg. - jak wspomniałem moto ma być dla zony: czyli całkowicie bezkolizyjne,bezwypadkowe , bez przygód parkingowych, z nie "otwieranym" silnikiem , bez wymienianych plastików, bez kręconego licznika itd itp.- przysłowiowa igiełka

proszę o Wasze opinie/sugestie.. ;-)

nikt nie zna???? dziwne - motocykl "przeszedł" przez pół kraju.... kupiony w kielcach , póżniej trafił do krakowa a teraz w tychach.... motocykl z polskiego salonu -trochę sam o nim napiszę bo dzisiaj wyrżnołem prawie 500km i skończyło się na wycieczce :twisted: - ale wracając do tematu - motocykl z 2008r. a ma już 3 właścicieli. z tego sprzedający nie robi tajemnicy , ale twierdzi że moto jest nieskazitelne , a tu już zaczyna kłamać (bądz z niewiedzy , badz celowo ,ale tego chyba nikt nie dojdzie - w końcu jest 3 właścicielem). motocykl ma kpl. kluczyków, karte kodową , wygląda.... no własnie : tak dziwnie.... bo ma niby 7 tysi przebiegu, opony ładne , ale generalnie taki sponiewierany, wydech na całej długości przebarwiony(inne egz. które oglądałem miały przy podobnym przebiegu tylko część kolanek przebarwionych- a tu do samych rur "kolorowo") słychać na przednim cylindrze cykanie zaworu ssącego , jest wyciek z wałka napędzającego paski rozrządu (główna rolka), przy lewym karterze odchodzi farba od utlenionego aluminium - tak jak przy angolach - po odpaleniu strasznie przebiera , nawet gorący silnik strasznie "rzuca" - dziwi mnie to bo motocykl ma historię serwisowa wbitą w ks. , ale chodzi i wyglada jak by był grubo "przeterminowany" z przeglądami i regulacjami.... a teraz najgorsze: właściciel w rozmowie idzie w zaoparte że motocykl jest w pełni bezwypadkowyi...... jedzie prosto - to fakt- na ramie nie ma znaków swiadczących o glebie (rama na spawach nie "zapracowała" ) , ale: lusterka są akcesoryjne i są zamalowane ślady zarsowania, przedni błotnik po lewej stronie jest zarysowany (zniszczona powłoka lakiernicza i ubytek pcv) , oska koła + nakrętka jest lekko "zeszlifowana", ponadto motocykl ma zerwane ramiona/motylki/ograniczniki (zwał jak zwał) skrętu kierownicy - po lewej stronie jest pękniety spaw - świadczy to jednoznacznie że motocykl jednak ma historię powypadkowa - małą bo małą , ale ma... człowiek ceni motocykl na 19900 ale za 18000-18300 jest do wyrwania - mimo tak dużego rabatu ja nie zdecydowałem się na zakup... chyba tyle w temacie tego monsterka - ja nadal szukam białego 696 - jak ktoś ma lub wie to proszę o info....może ktoś spotkał taki w niemczech lub włoszech??? mało tych białych....

98% używanych motocykli sprowadzonych do Polski mają historię mniej lub więcej wypadkową, + trzeba dodać ten ułamek, które zostały kupione w Polsce nowe i mają też mniej lub więcej historię wypadkową/glebową/parkingową...

Najlepiej kup nowy.

Pozdr. J-999

coraz bardziej sie ku temu skłaniam - tym bardziej że wezmę na firme i vat ucieknie .... jeszcze jeden model chce obejrzeć - jak on nie wypali to zostaje... salon

Cinek ja masz firme i kase na nówke, to się nawet nie zastanawiaj. Pamiętaj że oprócz VAT odpisujesz jeszcze od podatku dochodowego kolejne minimum 19%.

Tyle samo będziesz musiał zapłacić za 3 letni używany motocykl.

a ile to??? ktoś ma jakiś cennik na kpl. plastików??? + ew. cene przedniej owiewki (z szybką) i nakładki na siedzenie??? ;-)

jeszcze jedno:

http://otomoto.pl/ducati-monster-696-M2764410.html

atrakcyjny rocznik, mały przebieg, ładnie pracuje silnik i niestety ma spawaną główke ramy, niechlujeni pomalowana z zaciekami , lampa przednia klejona - dalej nie oglądałem bo szkoda było mojego czasu i nerwów... :evil:

Plastiki to pewnie tylko oryginalne. Ja kiedys widzialem na stronie ducati. Wiecdj nie wiem. Moze wie ktos kto zamawia czesci z Bolonii :)

nooo... "biały..." - NIE - szukam białego do tego najnowszego odcienia tz. biała perła w półmacie- to ma być sprzęt dla zony , dlatego nie wyjeżdżaj mi z czarnym matem bo ja chłopie mogę miejsce noclegowe (dom) stracić :lol: :lol: :lol: - z kobietami nie ma żartów :P

a tak poważnie - ducati mi odpisało że że kpl. plastików to 3900zł brutto (w kpl. też owiewka i nakładka na siedzenie) - niestety ten odcień białego nie jest jeszcze dostępny :(

Bardziej mi chodziło o dostępność niekoniecznie w Ducati ;)

Jak sam widzisz - różnica w cenie jednak jest - nawet doliczając lakierowanie.

A nocowanie w domu...hmm...mi groziła wycieraczka przed drzwiami lub piwnica jeśli kupię moto :lol:

Póki co, mieszkam w domu :lol: :lol: :lol: ;)

Ewa    0
a ile to??? ktoś ma jakiś cennik na kpl. plastików??? + ew. cene przedniej owiewki (z szybką) i nakładki na siedzenie??? ;-)

owiewka - 1200 (do niedawna), ale sprytny lakiernik polamluje Ci za 100, 200, to działa :) i daje się.

Nakłądka na siedzenie jakieś 700.

Obudowy baku - po 1300 każda.

Chyba, że jakieś podwyżki były :)

w ramach zakonczenia/wyczerpania tematu::; w kraju nie znajdzie się uczciwego monstera w stanie salonowym 2-3 latka - pomijam kwestię koloru i ceny - w akce desperacji........ od jutra moja zona jest szczęsliwą posiadaczka monsterka 696 + nówki z salonu w limitowanym (chyba) malowaniu biały matt ( biale dotychczas to perłowe połysk) - także mam już spokój , żona zadowolona , a nam doszedł nowy członek desmo :D pozdrawiam...

Gratulacje!Poka nowego potwora , najlepiej z żoną :twisted:

Graty dla małżonki (za sprzęt i za upór)!! ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.