Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gorzko

Awaria predkościomierza s2r

Polecane posty

Panowie może mieliście taki przypadek że padł wam predkościomierz, nie pokazuje predkości ale przy starcie wskazówka prawidlowo idzie do góry i opada, obrotomierz działa prawidłowo, podejżewam czujnik przy tylnym kole, może ktoś miał podobny problem i może jednak to coś innego?

Ewentualnie może macie dojście do tego rodzaju cześci lub jaki to jest numer cześci?

Jeżeli masz czujnik przy tylnym kole (tak jak ja) to ja obstawiam kabelki zerwane lub lekko przerwane. Miałem zerwane prawie wszystkie, lutowanie rozwiązało sprawę ;)

Ja miałem taki sam "problem" a właściwie to jeszcze mam bo uznałem że jakoś wygodniej mi się jeździ bez prędkościomierza więc nie śpieszy mi się z zakupem czujnika. A generalnie to u mnie się jakimś cudem kabelek ok. 10 cm od czujnika się przegrzał prawdopodobnie w wyniku jakiegoś zwarcia. Ale przy okazji pogadałem o tej usterce z musielim i theodorem i dowiedziałem się że te czujniki tak mają. Potrafią nawet zaraz po wyjechaniu motocykla z salonu się spalić i *uj. I dodatkowo nie masz pewności że jak założysz nowy to on też się nie spali. Możesz na nim jeździć 10 lat a może się spalić po tygodniu.

Co do cen to nowy oryginalny kosztuje bagatela ponad 500zł a używane na allegro ok 100zł chciaż moim zdaniem nie warto płacić za używkę więcej niż 50zł.

powiedziałem co wiedziałem 8-)

pozr ;)

Sprawdź sobie w parts catalogach czy to ten sam czujnik jak do M620... Jest chyba taki Monster na allegro na części. zobacz też czy gdzieś przewód nie pękł...

Najprostszym sposobem jest podmiana na czujnik z egzemplarza gdzie działa prędkościomierz ;) Trza sobie radzić, oscyloskop to bym chciał mieć na serwisie, ale jeszcze długo długo nie :lol:

Witam ja mam trochę inny problem z prędkościomierzem po przekręceniu stacyjki obraca się tylko wskazówka od obrotomierza a prędkościomierz stoi w miejscu i nie wiem czym to może być spowodowane. Jeśli ktoś słyszał lub miał do czynienia z takim problemem bardzo bym prosił o informacje ponieważ jestem nowym Ducatocholikiem:D

Witam, ja mam problem tez w s2r, obracaja sie oba zegary na starcie, 2 razy mruga lampka "z silnikiem w tle", odpalam, lampka z silnikiem dalej sie swieci. Jade- nie pokazuje predkosci. Stalo sie to spontanicznie, sprawdzalem i nie ma zadnego przetarcia. Co to moze byc chlopaki ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.