Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
MiniD

Tłoczek sługus sprzęgła EVR :)

Polecane posty

Dla potomnych.

Zabrałem od Musielego z Motomaniax tłoczek sprzęgła EVR 30mm. Zamontowałem, zalałem DOTem, odpowietrzyłem.

Darku, funguje poprawnie. Zrobiłem jakieś ~100 km ostrej jazdy :P . Napisz proszę jakie są objawy zapowietrzonego (nie rozłącza?).

Tłoczek w porównaniu z fabrycznym jest mega! Potrzebna siła do rozłączenia ~-50% :) W niedzielę rżnę go w Lublinie :twisted:

Pierwsze objawy to kłopoty z wyrzuceniem na luz np pod światłami. Po zapowietrzeniu nie jesteś w stanie wysprzęglić i motocykl ciągnie do przodu aż do apogeum czyli braku możliwości wysprzęglenia 8-)

Ja swoj akcesoryjny odpowietrzalem przez pare godzin, klasycznie i przez pompe vacu. Co ciekawe- po przejeachaniu kilkudziesieciu km wybąblowal mi jeszcze bardzo duzo powietrza. Warto sprawdzic ponownie.

Oprócz odpowietrzenia siłownika sprzęgła należy pamiętać o prawidłowym odpowietrzeniu pompy sprzęgłowej.

Wienc :) ja sobie wymyśliłem, że tłoczek wpierw wymęczę w kubełku z DOT4 (utopiony ponad wejście i wciskany śrubowkrętem wielokrotnie) i zamontuje wypełniony płynem. Potem pompowanie z wężykiem przy wejściu i zalewanie. Dziś toru nie było, ale też było zajebiście :twisted: Zmian w pracy nie odnotowano.

Darku, zgłoszę sie pod koniec tygodnia.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.