Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Jagoda

Przednia tarcza hamulcowa M750 '98 Porada

Polecane posty

Potrzebuję porady lub idąc po najmniejszej linii oporu - może ktoś będzie tak miły i mi odda taką tarczę (do M750 '98). Chodzi o to, że mam ją krzywą, wydaje mi się, że nie na tyle, żeby ją wymieniać. Wie może ktoś, gdzie we Wrocławiu mógłbym ją wyprostować tak, żeby problem nie wracał? Potrzebuję maszyny, mam człowieka z wiedzą i doświadczeniem w takiej czynności, ale nie mamy maszyny. No chyba, że jak mówię - ktoś mi odda taką tarczę - wtedy nie będzie zupełnie problemu z chodzeniem i prostowaniem ;) Dziękuję z góry za wszystko.

Też miałem podobny problem po zakupie swojego Monstera. Po długich zastanowieniach i rozmowach z Motomaniaxami zdecydowałem się na założenie tego: http://owiewki24.pl/pl/p/DUCATI-888-900 ... -PRZOD/474.

Wydatek 800zł + klocki jak na tracze hamulcowe to bardzo mało. Polecam takie rozwiązanie.

Klocki już wymienione. Chodzi o to, czy wiecie gdzie mógłbym spróbować ją wyprostować. Jak się nie uda to kupię nową z Włoch.

Można próbować prostować ale:

1 - zawsze na odpowiedzialność klienta

2 - nie zawsze i nie każdą tarczę udaje się wyprostować

tak więc osobiście polecam wymianę na sprawną.

zadzwoń do Darka lub Theodora może mają jakąś sprawną w dobrej cenie.

Znam firmę która zajmuje się prostowaniem tarcz - ale moim zdaniem szkoda kasy (taki zabieg to koszt około 100PLN - nie zależnie czy się uda czy nie).

Dziękuję bardzo za podpowiedzi. Chyba uda mi się spróbować wyprostować tarczę ZA DARMO. Więc grzechem byłoby nie skorzystać. Jeśli nie to kupię tarczę. Oczywiście skorzystam z propozycji do kogo zwrócić się z problemem, ale może ma ktoś tarczę na zbyciu? Przypmnę do Ducati M750 '98

243740_1653910996902_1510880161_31208537_7252097_o.jpg

Chyba uda mi się spróbować wyprostować tarczę ZA DARMO. Więc grzechem byłoby nie skorzystać.

Życzę Ci, byś kiedyś nie musiał wspominać tego posta w małoprzyjemnych okolicznościach...

szkoda, ze nadal ludzie starają się tak bardzo kombinować.... czasami naprawdę trzeba zapłacić...

Ale jaka w tym logika? Skoro ktoś proponuje Ci wyprostować tarczę profesjonalnym sprzętem mając w CV pracę w fabryce Ducati w Bolonii? Grzechem nie skorzystać!

Nie szukam oszczędności, po prostu ta oferta przebija nawet kupno nowej tarczy na pół ceny!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.