Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
raques

Wysokość siodła w 1000/DS... da rade trochę obniżyć :) ?

Polecane posty

Witam Panowie;

No coż.. nóżki Bozia dała krótkie :), ale cholernie mam zajawkę na Multi 1000 lub DS z 2003/04

Teoretycznie jak robiłem przymiarkę do innego turystyka w komisie w Krakowie ( miał siodło na 85 cm) to spokojnie opierałem się obydwoma stopami (palce).

Więc jakby tak siodełko w 1000 poszło ze 2 cm w dół to byłoby happy, ale tego nie wiem.

Proszę o opinie Panowie i Panie :)

Pozdrawiam;

Rafał

no chyba multi nie jest wcale niższa... :(

ja szukam coś od 2008 w 1100s ale w kraju nie ma...

Więc zostaje chyba tylko Italy i lub UK, ewentualnie moto stodoła...

no chyba multi nie jest wcale niższa... :(

ja szukam coś od 2008 w 1100s ale w kraju nie ma...

Więc zostaje chyba tylko Italy i lub UK, ewentualnie moto stodoła...

te roczniki które sa w moim zasięgu $$$, maja kanapę na 85 cm, dlatego pytam czy ktoś dał rade coś obniżyć

tu maja trochę Ducati:

http://www.limbaecher.de/index.cfm?cont ... odell=&l=2

Pozdrawiam;

krl    0

Możesz wykonać takiego obniżenia u tapicera mogę polecić np. firmę MAFF ja już przerabiałem kilka razy kanapy do crossów oraz w moto mojej żony M696. Obniżałem kanapę o dokładnie 2cm –dodatkowo obszywając ją czerwoną nitką i zamieniając górę na alcantarę na wzór tej z katalogu akcesoriów wyszło lepiej niż oryginał.

Cześć,

poszukałem odpowiedzi na forum multistrada.net.

Twój problem jeden z Australijczyków rozwiązał zwiększając sobie podeszwę w bucie :roll:

".....I can tell you that for AUD$100 I had some additional height (2.5cm or 1 inch aprox) added to my boots"

http://www.multistrada.net/forum/viewto ... ering+seat

Strona wymaga logowania :(

Generalnie nie psułbym kanapy Multi. Nie jest ona zresztą zbyt gruba, a mimo to jest b. wygodna, przynajmniej model 2005, którym śmigałem, bo 2003 i chyba 2004 wymagają podratowania tyłeczka nakładkami żelowymi ;) .

Buty na koturnach, albo zabieg chirurgicznego przedłużania kończyn, to najlepsze wyjście :mrgreen: .

Buty na koturnach, albo zabieg chirurgicznego przedłużania kończyn, to najlepsze wyjście :mrgreen: .

Rozumiem że sugerujesz mi wizytę u Profesora Ilizarowa w Moskwie? (przedłuża kończyny do 5 cm, http://pl.wikipedia.org/wiki/Gawri%C5%82_Ilizarow ) :D

No dzięki Panowie jeszcze podjadę na spota w Krakowie , przymierze sie w realu do Multi, jak będzie nieciekawie to spasuje na Potworze :x

Pozdrawiam;

Ja jestem kurduplego wzrostu (całe 168cm) i daję radę na Multi 1000 już 2 sezon.

Jeżeli 2 nogami dotykam gleby to tylko palcami, po przesunięciu na 1 stronę stawiam całą stopę :)

Trzeba tylko uważać gdzie się zatrzymujesz bo w razie dziury/nierównego terenu brakuje tych kilku cm.

Co do obniżenia to Ja mam tylko jakieś 2 cm na lagach

Ogólnie Mega zabawa dla mnie na Multi, poza tym mam zamiar jeszcze urosnąć ;)

krl    0

Ja przy moich 170cm oczywiście z włosami na gel, też daję radę bez problemu a ewentualne obniżenie siedzenia wpłyneło negatywnie na turbulencje które powstają w czasie jazdy z pasażerem.

krasnal tylko nie rośnij bo trzeba będzie ci ksywę zmienić na Gigant

ok, przemyślę to jeszcze ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.