Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
martini

ściągnij ducata z USA

Polecane posty

Pogrzebałem troszkę w sieci, w europie udało mi się znaleźć kilkanaście moto, jakie mnie zainteresowały, tak więc pogrzebałem głębiej w goooooglu.plu i pokazało się coś takiego... ceny nawet ok, tylko nie wiem jak cło na takie sprzęty...

Orientuje się ktoś, a może ktoś się zajmuje ściąganiem z USA, lub zna kogoś zaufanego kto to robi??

Pytam gdyż nie chciał bym czekać, aż Franio pojedzie kolejny raz ROUTE 66 :lol:

http://motorcycles.oodle.com/ducati-multistrada/

a spoko, zaraz przeczytam, a ktoś coś zwoził z UK ?? jak to w tą stronę wygląda...?? też coś znalazłem...

z UK masz wewnatrzwspolnotowe wiec jak nie jest nowy (2 lata chyba 6m-cy) i ma wiecej niz 6k (chyba) przebiegu to nic poza cena zakupu Cie nie interesuje.

jezeli nowy to vaty, sraty i inne akcyzy

Pogrzebałem troszkę w sieci, w europie udało mi się znaleźć kilkanaście moto, jakie mnie zainteresowały, tak więc pogrzebałem głębiej w goooooglu.plu i pokazało się coś takiego... ceny nawet ok, tylko nie wiem jak cło na takie sprzęty...

Orientuje się ktoś, a może ktoś się zajmuje ściąganiem z USA, lub zna kogoś zaufanego kto to robi??

Pytam gdyż nie chciał bym czekać, aż Franio pojedzie kolejny raz ROUTE 66 :lol:

http://motorcycles.oodle.com/ducati-multistrada/

Martini, mogę Ci pomóc, a w zasadzie wszystko zorganizować, jesli wskażesz, czego potrzebujesz ;)

Mój kumpel sprowadza moto z US i UK, full service, kupno, licytacja, transport, oplaty celne, skarbowe, itd.

Super, dzięki wielkie, teraz zbieram siły ($$) na zamiary...

Ale nie wiem ile mnie to będzie wszystko kosztowało, myślę że również pogadamy o tym w Jarocinie... :D

Moje kryteria jakie sobie obrałem:

Multi 1100s

kolor:

1 Perła, biały...

2 Czerwony

3 Czarny

Rocznik od 2007 aż do rocznika na jaki będzie mnie stać...

przebieg względnie niski...

kilka już upatrzyłem w UK i Italy, a USA raczej odpada ze względu na cło, transport, podbija cenę...

mnie dwukrotnie obsługiwał amer auto jacek zastawny (usa)- polecam , zaufany człowiek, co najważniejsze ma wejścia w celnym i tu można dużo zaoszczędzić , ale w obecnej chwili sie nie opłaca!!!! analizowałem to ok. m-c temu jak kupowałem monstera 696 i chciałem tez zaciągnąć nowa multe - róznica w cenie to ok. 10 tysi przy motocyklach wartych ponad sto tysięcy. a jak by nie patrzeć motocykle bez gwarancji itp.... tańsze maszyny w obecnej sytuacji to już wogóle sie nie opłaca...

mnie dwukrotnie obsługiwał amer auto jacek zastawny (usa)- polecam , zaufany człowiek, co najważniejsze ma wejścia w celnym i tu można dużo zaoszczędzić , ale w obecnej chwili sie nie opłaca!!!! analizowałem to ok. m-c temu jak kupowałem monstera 696 i chciałem tez zaciągnąć nowa multe - róznica w cenie to ok. 10 tysi przy motocyklach wartych ponad sto tysięcy. a jak by nie patrzeć motocykle bez gwarancji itp.... tańsze maszyny w obecnej sytuacji to już wogóle sie nie opłaca...

mam na ten temat zupełnie inne zdanie...

Jutro przyjezdża kontener z moim SportClassikiem, potwierdzę wtedy na 100%, czy się opłaca, czy nie ;)

czy sie opłaca to pojecie subiektywne: dla mnie licza sie 123456789000 - cyferki :D - i jak 2 lata temu moto w polskim salonie stało 92 tysie, a ja z imienna tabliczką ,cłem i innymi opłatami na gotowo wydałem 53 tysie to mi sie opłacało...i przy tej różnicy moge sobie odpuscić gwarancje i vat... ale teraz dolar tak stoi że chyba zysk jest znikomy.... ale każdy robi jak uważa i każdy "opłacalność" tłumaczy na sobie znany sposób....

czy sie opłaca to pojecie subiektywne: dla mnie licza sie 123456789000 - cyferki :D - i jak 2 lata temu moto w polskim salonie stało 92 tysie, a ja z imienna tabliczką ,cłem i innymi opłatami na gotowo wydałem 53 tysie to mi sie opłacało...i przy tej różnicy moge sobie odpuscić gwarancje i vat... ale teraz dolar tak stoi że chyba zysk jest znikomy.... ale każdy robi jak uważa i każdy "opłacalność" tłumaczy na sobie znany sposób....

wszystko zależy od potrzeb, tzn. ile chcesz zarobić ( zaoszczędzić ) na sprowadzanym motocyklu. Ja nie jestem handlarzem, tylko kupuję dla siebie i wiem, że jest taniej niż w PL...

Tak, dolar i euro jak na złość skoczyły akurat jak się zdecydowałem na import...

Ale Pablo jak myślę, zdążył przed szaleństwem kursu walut... :) teraz tylko Cło ;)

taniej jest - bez dwóch zdań...... - tyle że kurs+cło+opłaty czynia cene rynkową w polsce , z ta róznicą że na terenie polski jedziesz i widzisz, a zakup w usa to trochę ryzyko (pomijam nowe sztuki) - nie jestem handlarzem - przynajmniej te moto które sobie kupiłem mam do dzisiaj. rok temu jak szukałem multy to też rozważałem import ale bałem się właśnie wpadki ,uktytych wad itd... wolałem w polsce duużo zapłacić ale mieć pewny model.... poprostu niekiedy ryzyko nie jest warte tych kilku groszy... nie mniej wszystkim importującym życzę tej wymarzonej maszyny 100% bezwypadkowej zgodnej z opisem itd,itp...

Nooo, czasem wpadki się zdarzają, mogę to potwierdzić...

Mój np. 999, przypłynął nieco bardziej zdekompletowany niż powinien być... co mnie i kolegów tak wkurzyło, że zajęło się tym FBI, i zamknęli interes w Amarillo...ale brakujących części nie udało się odzyskać...

Teraz jest znacznie trudniej, bo firmy aukcyjne, ubezpieczają się, podczas odbioru motocykla osoba odbierająca sprzęt musi podpisać, że się zgadza na stan motocykla i mają nas w d...esmo,...

Ale kto nie ryzykuje ten nie jeździ ot co...

Pozdrawiam i życzę trafionych zakupów.

J-999

Wyslalem Ci na Pw namiar na firmę, która przywozila mi moją R1. Spróbuj. Wg mnie są OK.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.