Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
uxy69

Czujnik temperatury

Polecane posty

Cześć

Mam pytanko - motocykl to Multistrada DS1000 2005, podczas przejażdżki odłączył mi się albo przestał działać czujnik temperatury oleju.

W skrócie, zaczął pokazywać temp. i po chwili jazdy (nie kojarzę czy była jakaś dziura, ale może tak) zegary pokazują że jest odłączony ( czyli trzy kreseczki --- )

Podejrzewam i taką mam nadzieje :D że to kwestia połączenia i teraz pytanko w ramach upewnienia się - który czujnik w tym silniczku to własnie ten czujnik odpowiedzialny za temperaturę oleju? :)

Pytanie pomocnicze - MotoManiaxy kiedy będą w serwisie? ;)

Za wskazania wyświetlacza jest odpowiedzialny czujnik w pokrywce filtra siateczkowego. Prawa strona silnika poniżej pokrywy bocznej.

10-18ta :D

Dzięki za pomoc, prawdopodobnie go znajdę...taa 10-18 chyba tak samo jak u mnie :D

Będę dzwonił bo nie trafie ;)

Za wskazania wyświetlacza jest odpowiedzialny czujnik w pokrywce filtra siateczkowego. Prawa strona silnika poniżej pokrywy bocznej.

10-18ta :D

W multistradzie ten czujnik jest w chłodnicy oleju. Z przodu pod owiewką z prawej strony czyli z lewej patrząc od przodu. Tam jest taka zwykła złączka która często traci kontakt.

No właśnie tak mi się wydawało że w silniku z lewej nic nie ma ale że z silnikami Ducati to dopiero początek mojej przygody nie chciałem się wyrywać zanim porządnie nie sprawdzę :D Dziękuje bardzo Panowie!! Jak jutro uda się odebrać to się pochwalę.... ;)

Podpinam się  - dziś rano zauważyłem, że urwał mi się czujnik temperatury oleju - kiepsko, bo w miejscu gdzie jest podłączony od strony silnika. Czy ktoś może przerabiał temat naprawy, czy tylko wymiana wchodzi w grę? 

Mam pytanie w którym miejscu znajdę czujnik temperatury oleju w Monsterze 695 ??? 

Ja bym szukał w przednim cylindrze na górze ;) ale jako że zazwyczaj się mylę stawiam na tototo co koło wlewu oleju odchodzi w górę. Jak ten na górze straci konatak wywala błąd czujnika płynu chłodzącego.

pozdrawiam,

K

Jak ten na górze straci konatak wywala błąd czujnika płynu chłodzącego.

695 jest chłodzony powietrzem

Mam pytanie w którym miejscu znajdę czujnik temperatury oleju w Monsterze 695 ??? 

Czujnik znajduje się w kapslu filtra siatkowego oleju

695 jest chłodzony powietrzem

Zauważyłem, ale dzięki za informację ;)

piszę tylko jaki wyświetla na kompie komunikat.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.