Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
tmsa

Multistrada 1200 Światła?

Polecane posty

Ostatnio pomykam trochę po zmroku i zauważyłem, że światełka Multistradki "irytują" kierowców zarówno tych co do nich dojeżdżam od tyłu i tych z naprzeciwka, czy to kwestia regulacji świateł czy taka uroda?

krl    0

Zdecydowanie trzeba je obniżyć my odbieraliśmy dwie sztuki w odstępie tygodnia i w obu trzeba było obniżyć.

A co do zazdrości, absolutnie zgadzam się z przedmówcą :D

ja to samo miałem, jak pomykałem na testówce. poczatkowo co chwila zwalniałem, ale później się zorientowałem, że chodzi o moje światła..

Śmieszne są te reflektory jak to dobrze ustawić? symetrycznie, asymetrycznie?

zazdroszcza ci

Tak, łączę się z Franz'en, w zazdraszczaniu Ci tego problemu... :roll:

Wsadź xenony, tylko wypał palniki poza kloszem, zapal je na zewnątrz na 30min... Zły duch uleci i nie zasmoli Ci kloszy...

reflektory ustawia sie symetrycznie, prawy i lewy maja miec odciecie światła na tym samym poziomie

co do ksenonow wystarczy przetrzeć bezpyłową sciereczką nasączoną zmywaczem alkoholowym i nie trzeba nic wypalać

krl    0
krl daj namiary na te xenony, please.

Z xenonami sytuacja wygląda tak, kupiłem przetwornice od lexusa IS250, do tego założone są żarniki D4S Philipsa o temp. 5000k, mój kolega ma zakład montujący alarmy, radia etc, podjął się montażu i dorobienia przejściówki do żarników by można było zamontować je w gniazda żarówek H11.

Oczywiście możesz założyć tam żarniki z mocowaniem H.I.D H11 nie będziesz musiał nic przerabiać jedyne co polecam to założenie przetwornic markowych Valeo lub Bosch a nie tych Chinskich dla bezpieczeństwa. Ponoć te markowe nie zakłócają i nie powodują błędów w instalacji -DODAM ŻE POWTARZAM TYLKO SŁOWA JAKIE USŁYSZAŁEM. Tak czy siak u mnie tak jest wszystko działa i jestem zadowolony poza tym te przetwornice z Lexusa są naprawdę małe i nie piszczą jak te chinskie.

Koszt:

Przetwornice kupione w poznaniu na giełdzie od człowieka handlującego lampami koszt 450zł.

Żarniki kupione na allegro koszt 129zł za sztukę -dużym problemem było znalezienie żarników o takiej temperaturze barwowej światła.

Montaż kosztował mnie butelkę i ból głowy na drugi dzień :)

Dzieki za info, ale ta butelka to duża była :mrgreen: !!

krl    0

Dzieki za info, ale ta butelka to duża była :mrgreen: !!

Kolega Kamil naprawdę może wypić, ma chyba jakiś nikasil na żołądku albo brak dna ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.