Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Alcapone

Monster 900 lub 620 szukam

Polecane posty

Witam!

W zwiazku z tym ze jestem bez motocykla od 2ch dni zaczynam miec pierwsze objawy odwykowe :S

Znalazlem w sieci takiego monsterka

http://allegro.pl/show_item.php?item=1970773564

Cena spoko, odleglosc tez fajna ale przycmiony moimi objawami nie widze wad tej sztuki, moze ktos zucic swoim fachowym okiem na to ogloszenie?

Dzieki :)

Nie znam się aż tak żeby robić za wyrocznię, ale na moje oko:

1. Lampa przednia nie jest "monsterowa"

2. Klamki chyba różnego koloru (jedna srebrna, druga czarna)

3. Lusterka...hmmm. kwestia gustu.

4. Brak osłon kominów

5. Sety wytarte "na czerwono" :shock:

Nie znam się aż tak żeby robić za wyrocznię, ale na moje oko:

1. Lampa przednia nie jest "monsterowa"

2. Klamki chyba różnego koloru (jedna srebrna, druga czarna)

3. Lusterka...hmmm. kwestia gustu.

4. Brak osłon kominów

5. Sety wytarte "na czerwono" :shock:

6.leżał na prawym boku- komin zarysowany.

Biały fachura ;)

no lampe tez zauwzylem, ale klamek i setow nie xD...

Malowanie jest oryginalne? przedni blotnik chyba jest nie pod kolor...

6.leżał na prawym boku- komin zarysowany.

Biały fachura ;)

6. Fakt - nie dojrzałem

THX :D

7. Błotnik tylny po skróceniu

8. Stopka boczna jakby wygięta - chyba, że te tak mają. Ja mam inną, z "kolcem" ;)

9. Brak ciężarków kierownicy

10. Przewody hamulcowe bez oplotu - też nie wiem czy tak miały w roczniku 98 - możliwe.

Kolorem błotnika przedniego bym się nie przejmował, zmienić kolor (lub cały błotnik - tylny też ;) ) to pikuś ... "Pan Pikuś !"

Całość możliwe, że malowana lub ten cieniutki biały pasek to naklejka - nie wiem czy wychodziły w takiej konfiguracji.

Po wywiadzie u sprzedawcy będziesz może wiedział coś więcej. ;)

Powodzenia :)

Szczerze to przyjmuje te wady do wiadomosci, jednak mysle ze przy takiej cenie nie ma sie co trzepiac. Wazne aby silnik dzialal ok, i nie byl po wiekszej kolizji (szlifa czy przewrocenia sie nie boje :P)

Napisalem juz do wlasciciela, zobaczymy co odpisze...

Jeszcze jedno xD lepiej 900 starsza czy 620 ale nowsza?

Edit: Ile byscie dali za niego?

Ja bym wybrał 900. Rocznik schodzi na plan dalszy. Wolałbym sprzęt starszy z PRAWDZIWYM przebiegiem, niż młodszy z niepewnością, co do km-ów i przeszłości.

Ale to nie szukam :lol:

Cena...hmm. jak kiedyś powiedział Theo : "Towar jest wart tyle, ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić."

Bez oględzin na miejscu i tak nie ma sensu negocjować, no może te 500, tak przez mail typu: "Mam 7000 zł w ręku - jak się Pan na to zgodzi, to chętnie przyjadę obejrzeć moto na żywo." ;) :D

a ja bym jeszcze dozbierał na Twoim miejscu...

ta sztuka jest kompletnie nie "kompletna" ;p

ale jak byś się zdecydował to mam do niego cabonowy ogon... ;) i kierunki led...

Oloboga, gosciu powiedzial ze glowka ramy byla krzywa, obcieta i przyspawana spowrotem :S

z miejsca powiedzial ze zejdzie na 11... Tlumiki ma fajne, mowil ze sam robil....

Szukaj dalej moto bez kombinowania z dieta rama. Oczywiście jeśli było to robione w profesjonalnej firmie to ok, ale w wypadku moto za 11 wątpię żeby tak było.

On mowil ze w profejonalnej firmie w bydgoszczy co nie zmienia faktu ze to za duzo kombinacji.

Dodam jeszcze do tej 900 z poczatku, ze gosciu sie zgodzil oddac ja za 6k. Moze ktos sie skusi, dla mnie juz odpada bo szukam mlodszy rocznik.

Pozdrawiam

Taka naprawaramy to nie 1000 PLN jeśli ma być zrobione dobrze i z gwarancja

Zarobić tez musi na tym moto

Jeśli było dzwonione to pewnie i inne rzeczy było trzeba wymienić

Czyli ile musiał go kosztować w zakupie żeby zrobić rame, pozostałe rzeczy, i z zarobiłem sprzedc za 11?

Łukasz - to już sprawa sprzedającego.

Dzwon musiał być konkretny, podejrzewam konieczność zmiany tłumików PO "przygodzie" - lewego boczku też brakuje ;)

Lampa przednia również "akcesoryjna" ;)

dozbieraj i zapraszam po mój... jak obejrzysz pogadamy o cenie, jak za wysoka będzie nada, to założymy stare wydechy i już będzie taniej... ;) ale moto masz pewne...

"PRZETARTA kierownica, 2xpodnóżki oraz boczna pokrywa silnika."

A oprócz tego: wahacz i tylna część ramy("łapki" dla pasażera)

wygieta klamka sprzęgła - też raczej do wymiany, bo raczej bym tego nie prostował - nigdy potem nie wiesz kiedy pęknie.

Lewy podnóżek (kierowcy) do wymiany (ten opadnięty)

Na Twoim miejscu poprosiłbym sprzedawcę o szczegółowe foty tej lewej strony - taka panorama, żeby wszystko od przedniego do tylnego koła było widoczne.

Tyle widzę ze zdjęć z otoMoto ;)

krl    0

wygieta klamka sprzęgła - też raczej do wymiany, bo raczej bym tego nie prostował - nigdy potem nie wiesz kiedy pęknie.

Na Twoim miejscu poprosiłbym sprzedawcę o szczegółowe foty tej lewej strony - taka panorama, żeby wszystko od przedniego do tylnego koła było widoczne.

Oko masz jak sokół

to taka "mądrość zza klawiatury" :lol: - ale dzięki :)

Staram się pomóc - po co chłop ma nabijać kilometry, a potem zobaczyć to, co widać już na fotach i się rozczarować.

Oko masz jak sokół

A jaki skory do pomocy :D

Tak, sprzedawca mowil o wszystkich tych mankamentach, moto jest po slizgu, dodatkowo jest przytarta jeszcze owiewka lampy i dekielek silnika sie lekko poci. Pomimo tych mankamentow sprzedawca mowi ze motocykl jest w idealnym stanie. Mam nadzieje ze tak jest ;) jesli tak, to bede mial pozadny prezent pod choinke :D o ile nikt mnie nie podkupi :evil: :o

i mocno zdecydowany.

Mam nadzieję, że bierzesz ze sobą kogoś z wiadrem - bo o zimną wodę zawsze możesz poprosić sprzedawcę. :lol:

A jaki skory do pomocy :D

Mi też tak ktoś pomagał. Dlaczego mam się nie odwdzięczyć komuś innemu ?

No chyba, że sobie tego nie życzysz - to wystarczy jedno słowo. ;) :)

Mam nadzieję, że bierzesz ze sobą kogoś z wiadrem - bo o zimną wodę zawsze możesz poprosić sprzedawcę. :lol:

Jedzie ze mna moj Ojciec i Szwagier (mechanik uod motocykli). W najgorszym wypadku tylko Tata. Plan jest taki zeby wsadzic ducata do bety e39 kombi xD... brzmi drastycznie, ale juz ze 2 motocykle tak przewiezlismy... Nie podoba nam sie wizja jazdy z przyczepka 80kmh przez 400 km :/ a dostawczaka nie mamy z kad wziasc. Ducat i tak ma pokiereszowana lewa strone wiec duzo mu sie nie stanie jak polezy jeszcze troche^^

Mi też tak ktoś pomagał. Dlaczego mam się nie odwdzięczyć komuś innemu ?

No chyba, że sobie tego nie życzysz - to wystarczy jedno słowo. ;) :)

Alez skad, jestem ci bardzo wdzieczny :) Wlasnie tego oczekuje+wiadro zimnej wody, bo jednak zimne oko dostrzega wiecej ;)

Dzieki ;)

Nie ma za co :mrgreen: - postawisz browca na Meetingu i będzie "Si" :lol: :lol: :lol:

Liczę, że się pochwalisz, jak się okaże, że to Twoja maszyna.

Powodzenia - wiem, że to piekielnie trudne (czasem niemożliwe), ale zachowaj zimną krew i głowę.

Też miałem ze sobą "kolegę z wiadrem", ale jak zobaczyłem czerwień Ducati na Monsterze - to zadziałało jak płachta na byka. Miałem czerwone plamki przed oczami, a w uszach "tamburyno" ze suchego sprzęgła i "Gniew Boży" z wydechu. :lol: :mrgreen:

Dobrze, że sprzęt okazał się OK i jest mój. :twisted:

Trzymam kciuki :thumbup:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.